Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD TEMPERATURE

Stigla promjena vremena: Snijeg pada diljem Hrvatske, puše i snažan vjetar

Foto: Screenshot/HAK
1/3
08.12.2017.
u 22:58

Prema podacima DHMZ-a u Splitu također pada slaba kiša i puše jak vjetar. Kiša pada i u Rijeci.

Nakon toplog dana krenulo je zahlađenje diljem Hrvatske. U Zagrebu je oko 22.40 sati počeo puhati snažan vjetar praćen slabom kišom.

Na fotografijama HAK-a vidi se i snijeg koji je pao na graničnom prijelazu Macelj.  Snijeg pada i u Trakošćanu, Križevcima, Koprivnici, Varaždinu...

Prema podacima DHMZ-a u Splitu također pada slaba kiša i puše jak vjetar. Kiša pada i u Rijeci.

Zbog bure, na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina vozila), javlja HAK.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na:

- autocesti A2 Zagreb-Macelj, između čvorova Krapina i Macelj;
- županijskoj cesti Bjelopolje-Donji Lapac (ŽC5169).

Mokrih i skliskih kolnika mjestimice ima u većem djelu zemlje, dok na sjeverozapadu zemlje pada snijeg. Magla, smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić. Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te povremeno između mosta Bajer i čvora Ravna Gora.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica tijekom noći, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog prometne nezgode usporeno se vozi, jednim trakom:
- na brzoj cesti DC10 od Svete Helene prema Vrbovcu;
- u Splitu od križanja Dubrovačke i Kranjčevićeve ulice do križanja s Barakovićevom ulicom.

Pogledajte i galeriju: Pogledajte idilične zimske prizore: Na Sljemenu gotovo 20 cm snijega!

1/21

Komentara 4

NE
Nepokolebljiv
02:53 09.12.2017.

Poslije politicara, meteorology je najzahvalnije zanimanje: Moze grijasiti i slagati hrpe organskog gnojiva i nikome nista, zapravo sta netko vise "k'o Maxim po diviziji" ima veci ugled.

Avatar Snijeg
Snijeg
07:25 09.12.2017.

Snijeg cisti..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije