Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovni izbor

Smilja Škugor Hrnčević opet ravnateljica Hine

skugor
Davor Višnjić/Pixsell
16.09.2010.
u 19:36

Najavila je promjenu sustava plaća i nagrađivanja, pokušaj povratka nekih korisnika koji su sada izgubljeni, uvođenje brojnih noviteta....

Dosadašnja ravnateljica Hine Smilja Škugor Hrnčević opet je izabrana za ravnateljicu te medijske kuće jednoglasnom odlukom peteročlanog Upravnog vijeća Hine.

- Mišljenja smo da samo promjena radi promjene ne bi bila dobra te smo stoga gospođi Škugor dali priliku da u idućem četverogodišnjem mandatu izvrši ono što je započela - objasnila je odluku Upravnog vijeća njegova predsjednica Gordana Carević.

Predstavljajući svoj program prije izbora Smilja Škugor Hrnčević navela je da su Hini potrebne tri razine promjena; kadrovske, organizacijske i tehnološke, posebno naglasivši da će Hinu štititi od bilo kakvih utjecaja, dodavši da otkad je ona ravnateljica nikad nije bila izložena bilo kakvom pritisku iz vlasti ili oporbe.

Najavila je promjenu sustava plaća i nagrađivanja, pokušaj povratka nekih korisnika koji su sada izgubljeni, uvođenje brojnih noviteta....

- Drago mi je da me Upravno vijeće jednoglasno izabralo mada mi je sa svim članovima Vijeća ponekad bilo teško naći zajednički jezik. U Hini situacija nije vrlo ozbiljna kako se može čuti, mi imamo poteškoća no uz moje vrijedne kolege sve se one mogu nadići. Cilj mi je da Hina postane središnje mjesto na medijskoj sceni kada su informacije u pitanju. Sve odluke donosit će se u Hini - rekla je stara i nova ravnateljica Hine, koja je, inače, u svibnju 2009. godine nepravomoćno proglašena krivom zbog mobbinga nad novinarom Hine Ive Lučića.

Njen protukandidat za čelno mjesto Hine Nenad Bach, inače Hinin urednik u rubrici gospodarstva, u svom je predstavljanju programa dosta kritički govorio o sadašnjoj situaciji u kući.

- Hina je u krizi, financijskoj i kreativnoj. Već tri godine padaju nam prihodi. Četiri od pet najtiražnjih dnevnih novina otkazale su suradnju. Porezni obveznici nisu obvezni plaćati inertnost, bezidejnost te nečije promašaje. Vodila se politika prosjačenja novca od države, konačno mi državi i javnosti moramo nešto dati. Da sam ja dosad bio ravnatelj kriv za ovakvu situaciju, dao bih ostavku. Moramo ukloniti birokratske barijere u Hini i, ono najvažnije, promijeniti način razmišljanja u redakciji - rekao je Bach.

Komentara 3

AU
aurora08
21:05 16.09.2010.

kakve vragu to ima veze ko bu sef nicije kompanije, dalji bu stef ili joza ili stefa dojde ti na isto hehehehehe

CU
cunt
22:48 16.09.2010.

smiljo bona,,,,odaklen si ti ????

DU
Deleted user
08:42 17.09.2010.

samo naprijed hdzeovi poslušnici i poltroni opet derete po poreznim obveznicima a rezultati vam na nuki odnosno u gubitku idite kući i čuvajte ovce(nacrtane)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije