Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Tri godine za ništa'

Što ne valja u koprivničkoj bolnici? Smijenjena Sinjeri, novi šef Devčić

Sandra Sinjeri
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
1/2
17.08.2016.
u 21:25

Mato Devčić će bolnicu voditi do okončanja upravo raspisanog natječaja za ravnatelja

Anonimno pismo djelatnika koprivničke Opće bolnice, u kojemu se spominje katastrofalno stanje u toj ustanovi nakon trogodišnjeg sanacijskog mandata Sandre Sinjeri (SDP), bio je otponac koprivničko-križevačkom županu Darku Korenu (HSS), kako je jučer kazao, da postavi novo upravno vijeće bolnice, koje je pak za v.d. ravnatelja imenovalo dr. Matu Devčića (HDZ).

– S time sam otezao od svibnja, kada je prestao vrijediti zakon o sanaciji bolnica, i to zbog toga jer nisam želio potpisati sporazum s Ministarstvom zdravstva prema kojemu bi Županija, ponovno preuzimajući bolnicu, preuzela i 50 milijuna kuna duga. Ne običavam anonimna pisma koja dobivam dijeliti s javnošću, ali u ovome očito dobro upućeni djelatnici bolnice i mene prozivaju zbog nečinjenja – kazao je Koren.

U pismu se, među ostalime, navodi da je iz bolnice otišlo šest anesteziologa te je upitan rad operacijskih dvorana, da je tehnička služba u totalnom rasulu pa se aparati ne održavaju, a ne odobravaju se ni osnovne stvari poput žarulja ili čavala, da je zbog kaosa u prekovremenim satima bolnicu opomenulo Ministarstvo zdravstva, da na radiološkom odjelu ne radi mamograf, a na hitnom odjelu RTG...

“U travnju 2016. godine, nakon već donesenog Zakona o prestanku sanacije, sanacijsko vijeće bolnice usvaja prijedlog da se Jedinica za kvalitetu i unapređenje zdravstvene zaštite proširi kako bi se uhljebila sanacijska uprava i, naravno, izmišljene su funkcije i koeficijenti u skladu s time”, navodi se također u pismu županu Korenu.

Tu informaciju, koja govori o potencijalnoj koruptivnoj radnji, jučer nismo uspjeli provjeriti jer je v. d. ravnatelja Devčić, koji je tek postavljen, bio zauzet.

On će bolnicu voditi do okončanja upravo raspisanog natječaja za ravnatelja, a s obzirom na to da je napustio mjesto šefa županijskog Zavoda za hitnu medicinu, očekuje se da se javi kao kandidat. Župan Koren ustvrdio je da bi ga rado vidio u toj fotelji jer se radi o vrsnom stručnjaku.

– Tri godine sanacijske uprave bolnici nisu donijele ništa dobro, gubitak je isti kakav je bio. No ništa se neće promijeniti ako ne dođe do promjene čitavog zdravstvenog sustava – drži koprivničko-križevački župan. Sporazum o ponovnom preuzimanju koprivničke Opće bolnice, tvrdi, neće potpisati sve dok država ne zajamči da 50-milijunski dug neće pasti na pleća Županije, koja za njegov nastanak ni na kakav način nije odgovorna.

>> Staparova zamjenica Sandra Sinjeri nova šefica bolnice

Komentara 5

Avatar pradavni
pradavni
22:45 17.08.2016.

KAKO KOPRIVNICA MOŽE NAPRED KAD RAJA glasa za sdp,sve lopov do lopovo ,daj daj fotelje,balavac jakšić gradonačelnik,mršić bivši gradonačelnik vodi podravku,školu završio u kumrovcu,grad premrežen mitom,korupcijom,lopovlukom,mala sredina sva banda od sudaca na dalje gam.. sve kućni prijatelji

Avatar croatxl
croatxl
22:50 17.08.2016.

Devcic nie u pajser koaliciji kako je njega postavio

WU
wuggibiba
22:06 17.08.2016.

Mato Devcic, BiH. Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije