Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveučilište Sjever

Studenti u Koprivnici i dalje osuđeni na brzu hranu

Sveučilište Sjever
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
27.06.2016.
u 10:05

Bez studentskog restorana gotovo su od početka akademske godine pa su osuđeni na nezdravu i skupu “brzu” hranu

Zbog benevolentnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja, studenti Sveučilišta Sjever u Koprivnici i ispitne rokove dočekali su bez subvencionirane prehrane. Bez studentskog restorana gotovo su od početka akademske godine pa su osuđeni na nezdravu i skupu “brzu” hranu.

Prije mjesec dana zatvoren je javni poziv za otvaranje restorana, na koji se javilo dvoje lokalnih ugostitelja, ali usprkos požurnicama sa Sveučilišta i apelima studenata, pomaka nema.

Iz Ministarstva su nam odgovorili da će Nacionalno povjerenstvo za kontrolu prehrane studenata početkom srpnja organizirati obilazak objekata ponuditelja koji su se javili na natječaj.

Ugovor s budućim davateljem usluge trebao bi se sklopiti do početka nove akademske godine. Ipak, trajno rješenje bit će tek otvaranje studentskog restorana u sklopu sveučilišnog kampusa.

– Trebat će uložiti između dva i tri milijuna kuna, a Sveučilište zasad nema zatvorenu financijsku konstrukciju. I tu je na potezu Ministarstvo – kazao je prorektor Mario Tomiša

Komentara 2

Avatar Peterančan
Peterančan
20:31 27.06.2016.

Pa kad su dopusnicu za fakultet platili privatniku pet puta više od normalne cijene, nestalo love. A provizija se potrošila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije