Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Forum

Službenici: Kakvi otkazi, birokracija treba još 13.000 ljudi!

forum
Forum
19.01.2012.
u 15:36

Novi Forum analizira stvarno stanje u državnim službama te donosi popis zaposlenih u ministarstvima, zavodima i uredima

Novi Forum analizira stvarno stanje u državnim službama gdje na Vladine najave o 20 posto otkaza uzvraćaju da u birokraciji treba zaposliti još 13 tisuća ljudi. Donosimo popis zaposlenih u ministarstvima, zavodima i uredima i otkrivamo zašto je na postojećih 90 agencija Vlada najavila osnivanje još tri nove. U naslovnoj temi otkrivamo zašto se Vlada više brine za vlastiti rejting, a sve manje radi na spašavanju kreditnog rejtinga države.

U velikom intervjuu ministrica okoliša Mirela Holy otkriva da šalje inspektore u Plivin pogon nakon Forumova otkrića antibiotika u Savi, demantira najave ukidanja naknade za otkup PET ambalaže i iznosi zašto projekt hidroelektrane Ombla mora na reviziju. Forum donosi 10 stranica argumenata za EU uoči nedjeljnog referenduma, reportažu iz BiH gdje osnivanje ženskog hokejskog kluba smatraju važnijim povijesnim događajem od formiranja Vlade nakon 15 mjeseci te otkriva da hrvatske top-bolnice pregledavaju tisuće pacijenata na otpisanim CT-uređajima.

Samo u Forumu 20 legendarnih urednika Dnevnika HTV-a govori zašto se protive ukidanju termina u 19.30 sati. Pročitajte zašto su najposjećeniji hrvatski muzeji oni u Dubrovniku i Krapini, a ne u Zagrebu, u specijalnom izvještaju iz Las Vegasa kako će daljinski upravljač dokrajčiti upravljanje glasom i pokretom, a zašto najbolje srpske roštilje pripremaju – hrvatski kuhari.

Za Forum pišu Jasmina Popović, Stojan de Prato, Igor Flak, Goran Gerovac, Srećko Horvat, Marinko Jurasić, Ante Perković, Arsen Oremović, Edi Jurković, Diana Glavina, Zorana Bajt, Đelo Hadžiselimović, Danko Šuvar, Hrvoje Ivančić... Sutra na svim kioscima novi Forum, tjednik od riječi.

Komentara 20

ST
sttipe
16:16 19.01.2012.

virujem da je tako..birokratske procedure koje donosi sabor do te su mjere iskomplicirane da će u skoro vrijeme svaki hrvat imat svog birokrata..najgore ljudima..oni moraju radit po proceduri,mada znaju da je suluda..po najavama onog bauka,ništa se promijenit neće..neda politika..kako bi inače uništili ovako bogatu zemlju??ma nije problem prepisat nečiju birokratsku praksu i primjeniti ju..ma niti baze podataka neće posložiti za nekog ko će se sutra s tim bavit..a to može par informatičara napravit..

KU
kukuriku
16:19 19.01.2012.

..u svim drzavama-Svita, kad dodju Socijalisti na Vlast, -Administracija se razmnozí za 50%-visé !!...\"jer sposobni Séf, ima 100-200 sluzbenika\"...

SO
Sokadija
16:15 19.01.2012.

Slucaj ulaska u EU me podsjeca na 1527 godinu kad je sabor odlucio da prizna austro ugarsku monarhiju da bi spasio hrvatsku od turaka.Sa vremenomU zadnji 1000 godina smo bili u zapadnoj civilizaciji i zelio bi da tako nastavimo sluzbenio bi da tako nastavimo sluzbeni naziv se promjenio od Kraljevine austrije madjarske i hrvatske u austro-ugarsku monarhiju. Spasili su nas da se danas ne klanjamo alahu . Ali poceli smo se krstiti sa 3 prsta.Mala smo drzava i moramo biti pažljivi da se povjest ne ponovi.EU je malo drugacije organizirana i garantire nam djelomicno suverenitet ali i to se moze brzo promjeniti.Zadnjih 1000 bili smo dio zapadne civilizacije a zelio bih da tako i ostanemo......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije