Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prijavljena službenica Vlade FBiH zbog podrške Šimuniću

"Za dom spremni! Evo Jovanoviću, kazni i mene ako smiješ! Ova rečenica nije ništa više nego ljubav i ponos koju osjećam prema domovini, i nema trenutka mržnje u njoj, a povijest jako dobro poznajem", napisala je na svom profilu Mija Martina Barbarić.
22. studenoga 2013. u 13:04 73 komentara 65543 prikaza
Mija Barbarić
Foto: screenshot/youtube
Pogledajte galeriju 1/2

Ministrica okoliša i turizma FBiH Branka Đurić podnijela je disciplinsku prijavu protiv Mije Martine Barbarić, zaposlene na mjestu stručne suradnice za odnose s javnošću u kabinetu ministrice, jer je na Facebooku dala podršku hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću za vikanje "Za dom", piše Klix

Aktualna glasnogovornica u Ministarstvu turizma FBiH i nekadašnja predstavnica BiH na Eurosongu Mija Martina Barbarić podržala je hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića statusom na Facebooku u kojem je napisala: "Za dom spremni". "Za dom spremni! Evo Jovanoviću, kazni i mene ako smiješ! Ova rečenica nije ništa više nego ljubav i ponos koju osjećam prema domovini, i nema trenutka mržnje u njoj, a povijest jako dobro poznajem", napisala je na svom profilu Mija Martina Barbarić. DORH je jučer Josipu Šimuniću izdao prekršajni nalog zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima te su mu odredili i maksimalnu novčanu kaznu od 25 tisuća kuna.

"Učinit ću sve da se njezin potez najoštrije sankcionira"

U izjavi za javnost Đurić je najoštrije osudila ponašanje Barbarić te ga je nazvala krajnje neprimjerenim posebno zato što se radi o državnoj službenici zaduženoj za odnose s javnošću koja je morala znati kakve posljedice njezin potez može imati.

"Smatram da državni službenici moraju brinuti o ugledu institucije u kojoj rade i o svom osobnom, ne samo prilikom obavljanja službenih dužnosti, već i izvan radnog vremena. Pridružujem se svim brojnim reakcijama i osudama u javnosti poteza koji je napravila Mija Martina Barbarić i naglašavam da to nipošto nije stav institucije u kojoj je zaposlena, niti Vlade FBiH, već njeno osobno mišljenje i učinit ću sve da se takvo ponašanje najoštrije sankcionira. Uostalom, odmah po saznanju o postupcima zaposlenice ovog ministarstva poduzela sam sve potrebne korake u tom pravcu", rekla je ministrica.

>>DORH Šimuniću izrekao maksimalnu novčanu kaznu

>>Je li nas više zadužio Linić ili Šimunić?

Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
  • Bismarck:

    „Za dom!“ je stari hrvatski domoljubni pozdrav i bojni poklik koji je kroz povijest imao više inačica pa tako i oblik krilatice: „Za dom sad u boj!“ bojni je poklik kojim je Nikola Šubić Zrinski 7. rujna, 1566. poveo juriš ... prikaži još!o juriš preostale posade Sigeta na više desetaka puta jaču vojsku Osmanskoga carstva koja je opsjela utvrdu.[1][2] „Za dom!“ bio je pozdrav koji je koristio ban Josip Jelačić, na što bi mu vojska odgovorila sa „Spremni umrijeti!“. „Za poglavnika i dom spremni!“ bio je pozdrav Ustaškoga pokreta.[3] „Za dom!“ bio je pozdrav Hrvatskih obranbenih snaga (HOS-a) na koji se odogovaralo sa „Spremni!“. „Za dom spremni!“ bio je pozdrav Hrvatskih obranbenih snaga (HOS-a) i još je krilatica Hrvatske čiste stranke prava (HČSP). „Za dom spremni Tigrovi!“ je stih borbene pjesme nastavne ekipe 1. gardijske brigade – „Tigrovi“.[4]

  • jingo:

    Pozdrav star 500 godina.

  • hajduk split:

    nista njoj nemogu ona je u pravu