Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napisala 'Za dom'

Prijavljena službenica Vlade FBiH zbog podrške Šimuniću

Mija Barbarić
Foto: screenshot/youtube
1/2
22.11.2013.
u 13:04

"Za dom spremni! Evo Jovanoviću, kazni i mene ako smiješ! Ova rečenica nije ništa više nego ljubav i ponos koju osjećam prema domovini, i nema trenutka mržnje u njoj, a povijest jako dobro poznajem", napisala je na svom profilu Mija Martina Barbarić.

Ministrica okoliša i turizma FBiH Branka Đurić podnijela je disciplinsku prijavu protiv Mije Martine Barbarić, zaposlene na mjestu stručne suradnice za odnose s javnošću u kabinetu ministrice, jer je na Facebooku dala podršku hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću za vikanje "Za dom", piše Klix

Aktualna glasnogovornica u Ministarstvu turizma FBiH i nekadašnja predstavnica BiH na Eurosongu Mija Martina Barbarić podržala je hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića statusom na Facebooku u kojem je napisala: "Za dom spremni". "Za dom spremni! Evo Jovanoviću, kazni i mene ako smiješ! Ova rečenica nije ništa više nego ljubav i ponos koju osjećam prema domovini, i nema trenutka mržnje u njoj, a povijest jako dobro poznajem", napisala je na svom profilu Mija Martina Barbarić. DORH je jučer Josipu Šimuniću izdao prekršajni nalog zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima te su mu odredili i maksimalnu novčanu kaznu od 25 tisuća kuna.

"Učinit ću sve da se njezin potez najoštrije sankcionira"

U izjavi za javnost Đurić je najoštrije osudila ponašanje Barbarić te ga je nazvala krajnje neprimjerenim posebno zato što se radi o državnoj službenici zaduženoj za odnose s javnošću koja je morala znati kakve posljedice njezin potez može imati.

"Smatram da državni službenici moraju brinuti o ugledu institucije u kojoj rade i o svom osobnom, ne samo prilikom obavljanja službenih dužnosti, već i izvan radnog vremena. Pridružujem se svim brojnim reakcijama i osudama u javnosti poteza koji je napravila Mija Martina Barbarić i naglašavam da to nipošto nije stav institucije u kojoj je zaposlena, niti Vlade FBiH, već njeno osobno mišljenje i učinit ću sve da se takvo ponašanje najoštrije sankcionira. Uostalom, odmah po saznanju o postupcima zaposlenice ovog ministarstva poduzela sam sve potrebne korake u tom pravcu", rekla je ministrica.

>>DORH Šimuniću izrekao maksimalnu novčanu kaznu

>>Je li nas više zadužio Linić ili Šimunić?

Komentara 73

BI
Bismarck
11:15 22.11.2013.

„Za dom!“ je stari hrvatski domoljubni pozdrav i bojni poklik koji je kroz povijest imao više inačica pa tako i oblik krilatice: „Za dom sad u boj!“ bojni je poklik kojim je Nikola Šubić Zrinski 7. rujna, 1566. poveo jurišo juriš preostale posade Sigeta na više desetaka puta jaču vojsku Osmanskoga carstva koja je opsjela utvrdu.[1][2] „Za dom!“ bio je pozdrav koji je koristio ban Josip Jelačić, na što bi mu vojska odgovorila sa „Spremni umrijeti!“. „Za poglavnika i dom spremni!“ bio je pozdrav Ustaškoga pokreta.[3] „Za dom!“ bio je pozdrav Hrvatskih obranbenih snaga (HOS-a) na koji se odogovaralo sa „Spremni!“. „Za dom spremni!“ bio je pozdrav Hrvatskih obranbenih snaga (HOS-a) i još je krilatica Hrvatske čiste stranke prava (HČSP). „Za dom spremni Tigrovi!“ je stih borbene pjesme nastavne ekipe 1. gardijske brigade – „Tigrovi“.[4]

JI
jingo
11:09 22.11.2013.

Pozdrav star 500 godina.

HS
hajduk split
13:17 22.11.2013.

nista njoj nemogu ona je u pravu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije