Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijavila ga za nasilje

Slučaj 'škrinja': Otac Fredi došao je kući pijan, vrijeđao je i udario Smiljanu

Smiljana Srnec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
23.10.2019.
u 07:28

Protiv njega je podnijeta prekršajna prijava zbog obiteljskog nasilja. Vještacima, psihijatru Goranu Arbanasu i psihologu Romelu Krajačiću, Smiljana je ispričala da je tom prilikom njezin otac tražio novac koji su ona i suprug posudili od njega

Martin Fredi Dominić, otac Smiljane Srnec (45), kojoj sude zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić (23), čije je tijelo nađeno u zamrzivaču, kobne noći 29. studenog 2003. godine pijan se vratio kući u Palovcu.

Vikom i galamom probudio je i uznemirio ukućane. Osim Smiljane, u kući su u tom trenutku bili njezin suprug Ivan Srnec (51), Smiljanina kći stara sedam godina i njihova tromjesečna beba. Otac je Smiljanu vrijeđao i nazivao pogrdnim imenima te ju je udario otvorenom šakom po lijevom uhu. Nazvala je policiju, koja je utvrdila da je Martin pod vidnim utjecajem alkohola. Odbio je alkotest, piše 24sata.

Protiv njega je podnijeta prekršajna prijava zbog obiteljskog nasilja. Vještacima, psihijatru Goranu Arbanasu i psihologu Romelu Krajačiću, Smiljana je ispričala da je tom prilikom njezin otac tražio novac koji su ona i suprug posudili od njega.

Video: Suđenje Smiljani Srnec

Sve to dogodilo se prije službene prijave Jasminina nestanka, koju je njezina majka Katarina Dominić podnijela 16. kolovoza 2005., nakon što je u Jasmininoj sobi našla njezine osobne dokumente koji su istekli još 8. srpnja 2003. Martin je u razgovoru s policajcima 12. rujna 2005. rekao da je Jasmina u Zagrebu upisala studij politologije, no naveo je pogrešan fakultet i pogrešnu godinu upisa. Ispričao je da je zbog rada na terenu često izbivao od kuće te da se slabo viđao s Jasminom.

U kolovozu 2000., rekao je policajcima, Jasmina ga je nazvala i pitala može li ići raditi na brod. On je pristao, a potom ga je u rujnu iste godine nazvala i molila da joj odobri odlazak u Francusku s dečkom kojeg je upoznala na moru. Nakon toga više se nisu čuli. Tek u proljeće 2001. nazvala ga je Smiljana i rekla da je Jasmina došla kući s prijateljicom i starijim gospodinom. Nije znao da je Jasmina još u rujnu 1999. izgubila status studenta.

Posljednju informaciju o Jasmini Martin je dobio 2002. ili 2003. od Dražena Palfija, susjeda iz Palovca, koji je svjedočio na suđenju Smiljani. Palfi mu je ispričao da je Jasminu sreo u Zagrebu i da su kratko razgovarali.

 

Komentara 3

BO
boskovic
18:00 23.10.2019.

Smiljana je 100% ubojica zasto je lagala susjede da Jasmina se javlja i dolazi kuci Jasmina mrtva lezi u skrinji (zamzivacu) nitko nije smio dirnut zamrzivac Ako sud nju oslobodi onda nema suda 19 godina drzat sestru mrtvu u skrinjinji da ju je otac ubio vjerojatno bi je i zakopao Smiljana bi dosad sto puta priznala krivicu da nije onog advokata koji joj je naredio da suti

DU
Deleted user
14:12 23.10.2019.

čekaj... meni da moj tast pred nosom tuče MOJU ženu!?!?.. izgleda da cijela ta obitelj nije normalna... ako su i ubili curu, trebali su je pokopati, makar i ispod oraha....

DH
dalibor.hren
10:32 23.10.2019.

Od prve je bilo jasno da je kćerku usmrtio otac. Zbog toga je Smiljana šutjela...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije