Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor na kritike
Povratak na članak

Slučaj Nora – Oglasila se bolnica iz Philadelphije. Evo što kažu!

"Postupak kod međunarodnih pacijenata je takav da se procjena troškova liječenja mora unaprijed uplatiti bolnici i na dogovoreno vrijeme kako bi moglo početi liječenje."

Komentari 85

JA
JackRussell
10:46 07.02.2013.

I sami Amerikanci često se bore protiv ovakvih bolnica u svojoj zemlji, stoga nije čudno da su se iz izvan Amerike ljudi pobunili.

VL
MA
manojlovic
17:01 07.02.2013.

uz boziju pomoc ce da se izlijeci..

VL
SJ
Sve je uzalud
17:04 07.02.2013.

Nora sve najbolje.

VL
Avatar Topgen
Topgen
17:10 07.02.2013.

Ta bolnica , za razliku od nasih , ne dobiva ni centa od drzave , ona mora samu sebe da financira. To mozda objasnjava to sto mi ne razumijemo.

VL
KA
karambita
21:21 07.02.2013.

Danas je na zalost vrijeme,,,,ako imas lovu, postoji nada da ces ziviti, ako nemas krepsaces kao posljednji klosar

VL
MR
mravac8
08:44 07.02.2013.

tamo-neka Kakve veze ima hipokratova zakletva s novcem? U kapitalističkom svijetu sve se prodaje pa i zdravlje. Sve mora igrati po tim pravilima ili - propada.

VL
RC
ranjena_ch
06:26 07.02.2013.

Pa u pravu je, odvratni su!!!!!!!!

VL
Avatar puky
puky
06:36 07.02.2013.

... ne znam zašto bijes protiv američke bolnice ?!?! ... prvo - tamo skupina vrhunskih liječnika svojim znanjem i naporima dolazi do rješenja za svu djecu svijeta i za sva vremena ... drugo - to je druga država, daleko uređenija od naše ... treće - manjak novaca nije problem za njih već za nas ... naša država je ta koja se mora pod svaku cijenu brinuti za našu djecu ... mi kritiziramo one koji su uspjeli doći do rješenja ozdravljenja male Nore a ne sve one, bilo kojih vlasti koji nisu ni blizu liječnicima osigurali uvjete da to isto uspiju, doveli državu financijski i zakonodavno da po ni jednoj shemi ne može pomoći djetetu ... strava ...

VL
Avatar Jon Snow
Jon Snow
06:58 07.02.2013.

Neznam jeste li znali ali ako nemate zdravstveno kod nas isto cete platiti velike svote novca za lijecenje. A da ne pricamo koliko bi kod nas kostalo ovako speciaajaln tretman. Na kraju krajeva HZZO nece platiti ni ovo lijecenje. Amerii su u kujcu je su im bolnice ultra skupe. I nemozete pljuvat po bolnici samo zbog cjene tretmana mozete pljuvat po nasem HZZO-u koji ga nece financirati dok se za slicne slucajeve nasi politicari svi lijece vani na nas trosak.

VL
JO
jožek2
07:02 07.02.2013.

U priopčenju bolnica nije ništa objasnila na skoro duplo povečanje troškova lječenja. Sramota i žalosno da nakon uobičajene i dogovorene cjene lječenja samo nekoliko sati prije puta mjenjaju i dižu cjenu, a da je takav slučaj sa njihovom djevojčicom našeaše bolnice bi je badava lječile samo da im se uvuku u guz--u ,u ovom primjeru se najbolje vidi tko su i što su ameri,,najdemokratskija zemlja svjeta !

VL
Avatar aaaasdefrr
aaaasdefrr
07:06 07.02.2013.

Nadam se da naše društvo nikad neće doći do takve demokracije kakva je u americi jer smo inače svi otišli u 3PM.

VL
OM
omer
07:18 07.02.2013.

puky Pitam te da si u takvoj situaciji kao obitelj Šitum pa da ti tvoji ljubljeni ameri isto tako dignu cjenu uoći puta i dana " D " za njih bili onda klicao amerima i rekao da je to uto u redu, bili onda rekao da ne primaš pomoć od komunjara koje toliko vrjeđaš, a komunjare su ti u hdz-eu. U tako teškim trenucima za tu obitelj nisi nimalo solidaran i humanitaran nego čak si i zajedljiv i inatljiv,

VL
Avatar Pero2003
Pero2003
07:21 07.02.2013.

nadam se da će ovakva cijena omogućiti Norinim roditeljima da izbezumljeni ne lutaju bolničkim hodnicima, da ih vozaju od jednog šaltera do drugog, da neće morati u svoju lokalnu ambolantu ići vaditi krv, da neće morati gledati sestre i bolničku braču kako slave nečiji rođendan.. i tako. Nadam se da me razumijete.

VL
KV
kviki111
07:23 07.02.2013.

07.02.2013. u 07:18h omer je napisao/la: puky Pitam te da si u takvoj situaciji kao obitelj Šitum pa da ti tvoji ljubljeni ameri isto tako dignu cjenu uoći -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- I u Hrvatskoj će te liječnici odbiti liječiti ako nemaš nitii novaca da platiš skupo liječenje bez obzira imao socijalno ili ne!

VL
TO
tommycro
07:26 07.02.2013.

Shame on you America, Shame on you Obama, you should give a much reasonable price, i dont beleive it thier medical supremacy, and think Kuba would be much more better solution, couse they have better and not blod thirsty prices.. Srami se Ameriko, a i Obama kad ne vidiš malu dječicu! i na njima zarađuješ!

VL
Avatar puky
puky
07:28 07.02.2013.

omer ... možda shvaćaš ovo - američki doktori i američki zdravstveni sustav su ti koji jedini na Svijetu možda mogu spasiti život maloj Nori ... pljuvati po njima zbog naših slabosti je tipični jugo socijalistički način razmišljanja - svio suo su krivi osim nas koji ne da nismo u stanju imati takve vrhunske liječnike već i ove koji diplomiraju tjeramo van ... a dobro je već netko napisao - ajd bez dodatno osiguranja provedi 20 dana u nekoj našoj bolnici, promijeni kuk, popravi zube pa ćeš vidjeti kolika je naša osjetljivost ili bešćutnost izražena u novcu ... strava ...

VL
TE
Televizor
07:40 07.02.2013.

Ovaj Senegalac pokazuje svu nogometnu inteligenciju! A što se domaćih mrzitelja Amerike tiče, nek' se zapitaju zašto jedino kapitalistička Amerika može spasit djevojčicu, zašto se liječenje ne organizira u nekom socijalističkom raju? Al' uzalud vama objašnjavat, 45 godina indoktrinacije je učinilo svoje.

VL
ČA
čarli123
07:41 07.02.2013.

puky I meni se čini da si jako bezobrazan i pokvaren,vrjeđaš komentar koji ljepo pita razlog uoći puta u Ameriku skoro duplo povečanje cjene lječenja od dogovorene, i ja bi volio tebe vidjeti u toj koži, te onda brani ii odobravaj takav pokvaren način naspram malim i slabima. Svevišnji sve vidi i kazna te sljedi sa božje strane, što u ovoj situaciji se stavljaš na stranu pokvarenjaka.

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
07:43 07.02.2013.

Nitko se ne može oteti dojmu da su ovi povisili cijenu kad su vidjeli da našima ide dobro skupljanje novaca. Uostalom, pisalo je da se radi o novom, eksperimentalnom liječenju, tj. još se nitko nije uspio izliječiti od ove bolestii na taj način. A ako je eksperimentalno, onda bi moralo biti besplatno? A da su se raspitali na Kubi?

VL
DU
Deleted user
12:55 07.02.2013.

tko ste vi da na stranicama te bolnice pričate o humanosti i hipokratu da li naše zdravstvo poziva na besplatno liječenje tisuće djece trećeg svijeta koje bi naše bolnice lako izliječile a ta djeca tamo umiru nemate pravo na prodike,ke, niste bolji od drugih koje kritizirate

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.