Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Slučaj Nora – Oglasila se bolnica iz Philadelphije. Evo što kažu!

"Postupak kod međunarodnih pacijenata je takav da se procjena troškova liječenja mora unaprijed uplatiti bolnici i na dogovoreno vrijeme kako bi moglo početi liječenje."
06. veljače 2013. u 23:56 85 komentara 82 prikaza
nora fora (1)
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/5

Dječja bolnica u Philadelphiji reagirala je na negativne komentare koji su se pojavili u hrvatskoj javnosti i na njihovu Facebook-profilu u vezi s porastom cijene liječenja malene Nore Šitum.

"Klinička dječja bolnica u Philadelphiji godišnje liječi tisuće djece iz našeg susjedstva, Amerike i cijelog svijeta i odgovorno se brinemo o zdravlju sve te djece. Mi znamo koliko obitelji, prijatelji i zajednice u cjelini ulažu u liječenje kako bi osigurali najbolju moguću njegu za sve svoje pacijente – piše na početku priopćenja Dječje bolnice u Philadelphiji koje je dostavljeno Večernjem listu u srijedu navečer.

"Postupak kod međunarodnih pacijenata je takav da se procjena troškova liječenja mora unaprijed uplatiti bolnici"

"Dok nam pacijentova privatnost zabranjuje komentiranje zdravstvenog stanja svakog pojedinca bez njegova posebnog pristanka, želimo zamoliti javnost da razumije pravilnike o cijenama naših usluga za sve obitelji koje dolaze izvan Amerike. Postupak kod međunarodnih pacijenata je takav da se procjena troškova liječenja mora unaprijed uplatiti bolnici i na dogovoreno vrijeme kako bi moglo početi liječenje. Ponekad su potrebni i dodatni klinički tretmani i pretrage koje mogu potrajati nekoliko godina, u našoj bolnici ili domovini pacijenta. Dječja bolnica u Philadelphiji ne naplaćuje praćenje kliničkog liječenja odmah na početku liječenja i, ako se dijete dodatno ne tretira u našoj bolnici, mi nikada nećemo tražiti naknadu za nastavak liječenja. Svim obiteljima i pacijentima na početku liječenja predstavimo sve potencijalne troškove kako bi mogli razumjeti s kojim financijskim problemima mogu biti suočeni", pišu iz dječje bolnice.

"Trudimo se svim 'međunarodnim' obiteljima i pacijentima objasniti razliku između početnih troškova liječenja koje mi naplaćujemo u bolnici i koji se ne mijenjaju od potencijalnih budućih troškova koji će ovisiti o budućim kliničkim tretmanima", zaključuju u priopćenju. Nora Šitum sutra će krenuti put SAD-a gdje se u petak ujutro mora pojaviti u bolnici.

>>Norina majka: Hvala svima! Sutra idemo u novu borbu!

>>Zatrpali Face bolnice za Noru: Sramite se! Koliko stoji život?

Senegalski nogometni reprezentativac El-

Senegalski nogometni reprezentativac El-Hadji Diouf također se pridružio kritikama dječje bolnice na Facebooku. "Amerikanci, vi ste najodvratnija nacija na svijetu", napisao je Diouf te dodao da SAD daje primjer cijelom svijetu i to da se onaj tko ima novca može izliječiti, a onaj tko nema "može jednostavno umrijeti".

Nogometaš je napisao da je čuo na vijestima da djevojčica iz Hrvatske treba pomoć i da joj se može pomoći samo u bolnici u Philadelphiji. "Također sam čuo da je vaša prva cijena bila 600 tisuća dolara, a da ste je potom promijenili na 900 tisuća", napisao je Diouf. Dodao je i da je cijela Hrvatska skupljala novac za Noru.

"Nora, Bog te blagoslovio", završio je u svom obraćanju senegalski nogometaš.

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • JackRussell:

    I sami Amerikanci često se bore protiv ovakvih bolnica u svojoj zemlji, stoga nije čudno da su se iz izvan Amerike ljudi pobunili.

  • manojlovic:

    uz boziju pomoc ce da se izlijeci..

  • zes105:

    tko ste vi da na stranicama te bolnice pričate o humanosti i hipokratu da li naše zdravstvo poziva na besplatno liječenje tisuće djece trećeg svijeta koje bi naše bolnice lako izliječile a ta djeca tamo umiru nemate pravo na prodike, ... prikaži još!ke, niste bolji od drugih koje kritizirate