Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor na kritike

Slučaj Nora – Oglasila se bolnica iz Philadelphije. Evo što kažu!

nora fora (1)
Foto: Facebook
1/5
06.02.2013.
u 23:56

"Postupak kod međunarodnih pacijenata je takav da se procjena troškova liječenja mora unaprijed uplatiti bolnici i na dogovoreno vrijeme kako bi moglo početi liječenje."

Dječja bolnica u Philadelphiji reagirala je na negativne komentare koji su se pojavili u hrvatskoj javnosti i na njihovu Facebook-profilu u vezi s porastom cijene liječenja malene Nore Šitum.

"Klinička dječja bolnica u Philadelphiji godišnje liječi tisuće djece iz našeg susjedstva, Amerike i cijelog svijeta i odgovorno se brinemo o zdravlju sve te djece. Mi znamo koliko obitelji, prijatelji i zajednice u cjelini ulažu u liječenje kako bi osigurali najbolju moguću njegu za sve svoje pacijente – piše na početku priopćenja Dječje bolnice u Philadelphiji koje je dostavljeno Večernjem listu u srijedu navečer.

"Postupak kod međunarodnih pacijenata je takav da se procjena troškova liječenja mora unaprijed uplatiti bolnici"

"Dok nam pacijentova privatnost zabranjuje komentiranje zdravstvenog stanja svakog pojedinca bez njegova posebnog pristanka, želimo zamoliti javnost da razumije pravilnike o cijenama naših usluga za sve obitelji koje dolaze izvan Amerike. Postupak kod međunarodnih pacijenata je takav da se procjena troškova liječenja mora unaprijed uplatiti bolnici i na dogovoreno vrijeme kako bi moglo početi liječenje. Ponekad su potrebni i dodatni klinički tretmani i pretrage koje mogu potrajati nekoliko godina, u našoj bolnici ili domovini pacijenta. Dječja bolnica u Philadelphiji ne naplaćuje praćenje kliničkog liječenja odmah na početku liječenja i, ako se dijete dodatno ne tretira u našoj bolnici, mi nikada nećemo tražiti naknadu za nastavak liječenja. Svim obiteljima i pacijentima na početku liječenja predstavimo sve potencijalne troškove kako bi mogli razumjeti s kojim financijskim problemima mogu biti suočeni", pišu iz dječje bolnice.

"Trudimo se svim 'međunarodnim' obiteljima i pacijentima objasniti razliku između početnih troškova liječenja koje mi naplaćujemo u bolnici i koji se ne mijenjaju od potencijalnih budućih troškova koji će ovisiti o budućim kliničkim tretmanima", zaključuju u priopćenju. Nora Šitum sutra će krenuti put SAD-a gdje se u petak ujutro mora pojaviti u bolnici.

>>Norina majka: Hvala svima! Sutra idemo u novu borbu!

>>Zatrpali Face bolnice za Noru: Sramite se! Koliko stoji život?

Komentara 85

JA
JackRussell
10:46 07.02.2013.

I sami Amerikanci često se bore protiv ovakvih bolnica u svojoj zemlji, stoga nije čudno da su se iz izvan Amerike ljudi pobunili.

MA
manojlovic
17:01 07.02.2013.

uz boziju pomoc ce da se izlijeci..

DU
Deleted user
12:55 07.02.2013.

tko ste vi da na stranicama te bolnice pričate o humanosti i hipokratu da li naše zdravstvo poziva na besplatno liječenje tisuće djece trećeg svijeta koje bi naše bolnice lako izliječile a ta djeca tamo umiru nemate pravo na prodike,ke, niste bolji od drugih koje kritizirate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije