Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaposlenici u Holdingu ne poznaju svoju kolegicu

Slučaj Majher: “Na poslu je nećete naći, izmislili su joj radno mjesto"

autobusni kolodvor
Boris Ščitar/Pixsell
25.11.2009.
u 22:54

Direktor AK-a Franjo Žulj kaže da Vesna Majher u tvrtki “nadzire, kontrolira, predlaže i sugerira”.

Na vratima sobe 321 na trećem katu Autobusnoga kolodvora pločica je s imenom Vesne Majher, navodno koordinatorice poslova u toj Holdingovoj podružnici, inače SDP-ove zastupnice u Gradskoj skupštini, predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova, članice triju skupštinskih odbora i aktivistice u stožeru predsjedničkog kandidata Milana Bandića.

>> Čović šalje kontrolu u Autobusni kolodvor u lov na svog “Buljubašića”

Žagara viđaju češće

U kancelariji nema nikoga, kompjutor je ugašen, a na stolu papiri i dvije plastične boce vode. Gdje je gospođa Majher, upitali smo zaposlenice u susjednoj sobi, a jedna od njih nezainteresirano je promrmljala: – Ne znam.

U tom času zaposlenik u prolazu dobacio je:

– Nemojte se ni truditi! Nećete je naći. Ovdje je nikad nema, zaposlena je samo na papiru.

– Zar ona nije koordinatorica poslova? – pitamo.

– Ma da, koordinatorica poslova! – podrugljivo ponovi, odmahuje i nastavlja: – Što ja znam što je ona?! Izmislili su joj neko radno mjesto forme radi. Nije ona jedina, imamo mi još takvih, među njima je i Mislav Žagar, samo što je on bolji, pojavi se jednom u tri mjeseca, a ova gotovo nikad.

Godišnji od mjesec i pol

I drugi zaposlenik s kojim smo razgovarali i kojemu također nismo otkrili tko smo povjerljivo nam je rekao da se V. Majher jako rijetko pojavljuje na poslu, ali je dobrodušno kazao kako pretpostavlja da ona “radi na nekim drugim lokacijima”. Ostalih nekoliko zaposlenika za nju nikad nije čulo.

Sve se čini da Vesnu Majher u tvrtki stalno viđaju jedino glasnogovornica Ivana i direktor Franjo Žulj.

– Vrijedna je to radnica – kaže Žulj dodajući da V. Majher u firmi “nadzire, kontrolira, predlaže i sugerira”. Toliko je oduševljen njezinim poslovnim sposobnostima da ju je odlučio imenovati svojom zamjenicom. Za dvostruku plaću, navodno od 14 tisuća kuna, brinut će se o financijama. Još samo da se pojavi na poslu.

– Vesna je na godišnjem odmoru od 10. listopada do 2. prosinca. Aktivna je u Bandićevoj kampanji – kaže Žulj dodajući da je V. Majher u AK-u zaposlena lani od siječnja. Na pitanje koje je to projekte vodila odgovara: – Kakve god hoćete!

Vesna Majher nije željela komentirati optužbe zasposlenika Kolodvora da je na radnom mjestu nikad nema niti odgovoriti na pitanje što zapravo ondje radi. Umjesto toga, uputila nas je glasnogovorniku Holdinga Dušanu Viri što joj baš i nije išlo u prilog jer je Viro kazao da je nemoguće uzeti godišnji od mjesec i pol dana.

Dodao je da je Holding zatražio internu reviziju u AK-u zbog njezina slučaja.

Glasnogovornica AK-a kazala je da Viro očito ne poznaje njihov kolektivni ugovor prema kojem je dopušteno uzeti 35 dana godišnjeg odjednom što, kako je rekla, većina zasposlenika i čini.

Komentara 6

DA
danielzg
23:47 25.11.2009.

Idemo raditi od jutra do mraka slogan je Milana Bandića, iako vidim da se njegovi poslušnici poput Majher i Žagara baš i ne narade za visoke plaće! Očito je Bandić zaštićen kao zlatno tele jer Buljubašića razapinjalo na križ tjednimaa iako je dolazio na posao u HEP par sati dnevno a o ovoj koja 3 godinene ne dolazi na posao jer je dobra s Bandićem nitko ne piše!

GA
gabrijelakunstler
00:10 26.11.2009.

ovako radi najmanje polovica hrvatskih bogatasa ili \"uspjesnih\" ljudi, drze jedno mjesto da im kapa lova a grabe tri druga nadajuci se da ce to tako da traje sto duze...

GA
gabrijelakunstler
00:15 26.11.2009.

Vesna Majher je maher - radi na \"drugim lokacijama\" i naravno njen Zulj je vrlo zadovoljan njenim \"radom\" na \"drugim lokacijam\" da je vec promovirao. Tako to uspjesne zenske \"rade\" danas. Nije to kao nekad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije