Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBACUJU GA IZ HDZ-A?

Hasanbegoviću odbrojani dani? 'Statut je jasan i ne dopušta fleksibilnost!'

Predstavljanje HDZ-ovog kandidata na lokalnim izborima
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
07.05.2017.
u 13:34

"Budući da smo demokrati i kolege, možemo razgovarati o relacijama na nekim drugim temeljima o nekoj budućoj suradnji. Ali ono što ćemo zadržati, zadržat ćemo naša načela, naše principe i podržati isključivo i jedino našeg kandidata"

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković rekao je danas na predstavljanju kandidata HDZ-a na lokalnim izborima u Zagrebu da ne može biti član HDZ-a onaj tko na izbore ide na drugoj listi, a da se može razgovarati o budućoj suradnji.

Zlatko Hasanbegović se kandidirao na Listi grupe birača za zagrebačku Gradsku skupštinu, čija je nositeljica nezavisna Bruna Esih, a on je na drugom mjestu. 

"HDZ ima priliku da 21. svibnja pokaže svoju snagu i svoje jedinstvo. U ovakvim okolnostima, kada neki naši članovi - a ima ih nekoliko - odluče upravo pred izbore otići na druge liste, to su politički odabiri i odluke onih koji su ih donijeli. Statut HDZ-a je tu sasvim jasan i ne dopušta fleksibilnost.

Onaj koji ide na izbore u nekoj drugoj listi više ne može biti član HDZ-a i tu dilema nema", rekao je Plenković, čije su riječi nazočni pozdravili pljeskom. 

"Budući da smo demokrati i kolege, možemo razgovarati o relacijama na nekim drugim temeljima o nekoj budućoj suradnji. Ali ono što ćemo zadržati, zadržat ćemo naša načela, naše principe  i podržati isključivo i jedino našeg kandidata," poručio je predsjednik HDZ-a.

Plenković je jučer rekao kako se čuo s Hasanbegovićem te će s njim i Brunom Esih razgovarati idući tjedan. "Razgovarat ćemo idući tjedan i on i kolegica Esih, koja je izabrana zajedno sa mnom u Prvoj izbornoj jedinici na preporuku gospodina Hasanbegovića i nekih drugih. Glasali su vrlo korektno u situaciji koju smo imali sada", rekao je Plenković jučer u Vukovaru. 

U dvorani Lisinski danas je predstavljen kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Zagreba Drago Prgomet i kandidati na listama za Gradsku skupštinu, vijeća gradskih četvrti i mjesne odbore na lokalnim izborima 2017.

 

Komentara 66

DU
Deleted user
15:00 07.05.2017.

Hrvatske će biti i poslije Plenkovića i to je dobro. Hasanbegović je častan i dosljedan Hrvat ,kao i Bruna .Plenković je ušao u slijepu ulicu,radi svoje gluposti. Da je napravio jedini ispravan potez i podržao kandidaturu Brune Esih za gradonačelnicu Zagreba,pobrao bi sve desne i konzervativne glasove Zagreba i ustoličio predstavnika HDZ-a za gradonačelnicu,otkantao Bandića i satelite. Nakon toga raspisao nacionalne izbore i dobio 60 % mandata i mogao suvereno i stabilno vladati.Ovako riskira strašan udarac,ne samo u Zagrebu, već i lokalno, jer ljudi ne žele niti čuti za izdajničku stranku, Vesne Pusić,prevrtljivca Bandića,Milorada Pupovca kao velikosrpskog egzekutora. Opasnu igru si zaigrao,a mi u Zagrebu ćemo pokazati da je to tako. Metkovci nisu bitni ,jer su sitni i "malomišćani",ali kad u Zagrebu dobiješ "po tamburi",bolit će.Podršku ministru Mariću su dali Zlatko i Bruna jer su branili ,prije svega poštenog čovjeka i nacionalni interes,kako ne bi "komunistčka banda"zajedno s mostom uspjela(jer mostu je samo do reklame),ali za drugu rundu,kad budeš predstavljao ministre i "slučajno"staviš nekoga iz hns-a i sdss-a kao prijedlog,podrška će prestati.Onda će biti kao u "lud, zbunjen,normalan",kad Điđimilović kaže :"E ,jebaji ga !"

MO
moslavina995
14:28 07.05.2017.

Izašao ili ne iz HDZ-a, nisu mu odbrojani dani! Bravo za sve gospodine Hasanbegović!

BU
Burger
15:11 07.05.2017.

Dokle god su Obuljen, Dalic, Jandrokovic, Bozinovic i takvi glavni u stranci, tada niti nema razlike između Hdz-a i Spd-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije