Naslovnica Vijesti Crna kronika

Slučaj Daruvarac: DORH pokrenuo istragu zbog dva lažna svjedočenja

Darko Kovačević, unatoč presudi od pet godina zatvora, pravomoćnost čeka na slobodi
06. ožujka 2019. u 08:49 19 komentara 12962 prikaza
Darko Kovačević Daruvarac
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Slučaj Daruvarac, u kojem je 32-godišnji Darko Kovačević brutalno premlatio i teško ozlijedio 18-godišnju Zadranku, dobio je još jedan epilog. Naime, osim što 32-godišnjak unatoč presudi od pet godina zatvora pravomoćnost presude čeka na slobodi, što je izazvalo proteste javnosti protiv pravosuđa, sada je DORH pokrenuo i istragu zbog lažnog svjedočenja dviju osoba.

Darko Kovačević Daruvarac Renata Rašović Ne, nije 'Daruvarac' glup, glupi smo svi mi

– Općinsko državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje izvida u odnosu na osobe koje su bile nazočne događaju u caffe baru u Zadru 13. lipnja 2018., kad je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona na štetu 18-godišnje hrvatske državljanke.

Nakon provedenih izvida, analizirajući sve relevantne dokaze i činjenice prikupljene tijekom provođenja izvida, utvrđeno je kako ne postoji osnovana sumnja da bi se u ponašanju osoba nazočnih inkriminiranom događaju ostvarila zakonska obilježja bilo kojeg kaznenog djela za koja se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti. 

Darko Kovačević Daruvarac Odvjetnik obitelji 'Obitelj i dalje ima policijsku zaštitu. Daruvarac će na slobodi ostati najmanje godinu dana'

U odnosu na neposredna saznanja dobivena tijekom kaznenog postupka protiv 32-godišnjeg hrvatskog državljanina vođenog pred Općinskim sudom u Zadru zbog učinka kaznenih djela iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona i čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru na temelju tih saznanja provodi dokazne radnje protiv 36-godišnje hrvatske državljanke i 37-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela davanja lažnog iskaza iz čl. 305. st. 1. Kaznenog zakona – istaknuli su iz DORH-a.

Video: Daruvarac izašao na slobodu gdje će čekati pravomoćnost presude

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Qwertyman:

  I oni zaslužuju kaznu ako su prikrivali radnje ovog gada

 • Avatar mliniski
  mliniski:

  Konačno da će u Hrvatskoj netko odgovarati za lažno svjedočenje. Pratimo novinske napise o k.postupcima i na raspravi sve cvataju lažne izjave, kako to da sada odvjetništvo reagira.

 • luli:

  u Hrvatskoj NE postoji pravosuđe, svakoga se može osuditi ili osloboditi pomoću šume zakona i propisa, a tzv. pravosuđe osluškuje galamu u javnosti i po tome dozira količinu 'pravde'... Ovog tenkrea je trebalo osudit maksimalno i odmah u zatvor a ... prikaži još! ne šetanje po klubovima i građenje ?mafija' imiđa, ali što je sa tisućama premlaćivanja 'malih' od samozvanih mafijaša koji prođu sa 'remećenjem javnog reda i mira'????