Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE STATIČAR

Slovensko odmaralište u Puntu pretrpjelo težu štetu: 'U nekim sobama je pao i strop'

Foto: Mladen Trinajstić/Novi list
1/4
16.02.2023.
u 18:47

Zgrada odmarališta Crvenog križa Maribor u centru Punta pretrpila je značajnu štetu, a sada se čeka dolazak statičara. Upravitelj zgrade nada se kako stanje ''neće biti jako strašno''

Jači potres magnitude 4.8 po Richteru pogodio je danas oko 11 sati otok Krk, a zasad nisu zabilježene ljudske žrtve. Ipak, u nekim mjestima zabilježena je šteta, dok je u Puntu izbio i požar u obiteljskoj kući nakon što je sa zida pao bojler. Osim toga, jedno od većih oštećenja zabilježeno je u odmaralištu Crvenog križa Maribor koji se nalazi u centru Punta.

Inače, radi se o zgradi staroj stotinjak godina u kojoj već desetljećima ljetuju slovenski mališani. U današnjem potresu sam objekt teže je stradao, a popucali su nosivi zidovi koliko i njihovi spojevi, prenosi Novi list

- Na višim je katovima u nekim sobama čak pao i strop, nakon što se uslijed vibracija žbuka odljepila od “štuketa”, kakvi su se u vrijeme gradnje ovakvih objekata koristili u izradi stropova - ispričao je Boris Gabor.

Foto: Mladen Trinajstić/Novi list

Trenutni plan je što prije dovesti stručnjaka statičara, dodaje Gabor. 

- Kao upravitelj zasigurno se neću odvažiti bilo koga pustiti u građevinu koja je pretrpjela ovakva oštećenja, dodao je te kazao kako se nada da se neće utvrditi da je stanje ozbiljno.

Pojasnio je kako se u zgradu redovito ulagalo, a također je po njegovim tvrdnjama bila kontinuirano uređivana, održavana i obnavljana. 

- Ovdje bi, nažalost, problemi uzrokovani trešnjom zemlje mogli ipak biti dublji, oni koje se dotiču konstrukcije, odnosno statičke sigurnosti zgrade - ispričao je Gabor. 

>> VIDEO Jak potres na otoku Krku, osjetio se u velikom dijelu Hrvatske: Užas, sve se treslo

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
07:10 17.02.2023.

Dio žbuke sa stropa, ne bih nazvao "pao strop"... Čemu napuhavanje?

CR
CroViper
21:48 16.02.2023.

Da, i ŝta sad!?

TA
Tarantula
07:22 17.02.2023.

Mogu li se novci i materijal iz samoobnove Petrinje potrošiti na obnovu apartmana na otoku Krku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije