Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

Slovenski poduzetnici složni: Pomicanje sata neće imati negativne posljedice

Pomicanje sata
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
11.11.2018.
u 18:24

Ispostavilo se da od 960 anketiranih njih 99 posto smatra da mjera koju je za iduću godinu predložila Europska komisija neće imati negativnih posljedica na rad i poslovanje

Predviđeno europsko ukidanje pomicanja kazaljki sata dva puta godišnje neće imati bitnog utjecaja na domaće gospodarstvo, pokazala je anketa među slovenskim obrtnicima i poduzetnicima.

Ispostavilo se da od 960 anketiranih njih 99 posto smatra da mjera koju je za iduću godinu predložila Europska komisija neće imati negativnih posljedica na rad i poslovanje.

Za 95 posto ispitanika najvažnije je da Slovenija bude u istoj vremenskoj zoni s članicama EU-a i susjednim državama, a 99 posto ih smatra da za uvođenje novih pravila nije potrebno prijelazno razdoblje.

"Bilo bi dobro da ukidanje ljetnog i zimskog vremena uvedu sve zemlje zajedno", rekla je povodom ankete slovenska obrtničko-poduzetnička komora (OPZ).

Europska komisija je u rujnu ove godine predložila da se pomicanje kazaljki ukine već sljedeće godine, no neke države članice smatraju da je potrebno prijelazno vrijeme da se o svemu dobro razmisli. Europske države su načelno naklonjene ukidanju pomicanja sata dva puta godišnje, a naklonjenost sadašnjem sistemu  pokazuju samo Grčka i Cipar.

Prema planu, sve treba biti riješeno do listopada iduće godine. Do travnja članice EU-a trebaju obavijestiti Bruxelles hoće li zadržati ljetno vrijeme ili će u listopadu zadnji put pomaknuti kazaljke. U Sloveniji su ispitivanja javnosti pokazala da je znatna većina naklonjena zadržavanju 'ljetnog' vremena kao stalnog.

>> Pogledajte video i saznajte sve što trebate znati o mirovinskoj reformi

Ključne riječi

Komentara 8

MA
Matrix5
21:36 11.11.2018.

Najbolje riješene zaustavit vrijeme

PA
Pajdo
21:40 11.11.2018.

Za lijencine sve isto

Avatar tanđara
tanđara
23:33 11.11.2018.

tko je Hrvate pitao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije