Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arbitraža o granici
Povratak na članak

Slovenski ministar Erjavec: Ovo je pobjeda struke nad politikom

Ovo je pobjeda struke nad politikom, izjavio je slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec nakon sedmosatne zatvorene sjednice parlamenta.

Komentari 37

Avatar Aristarh
Aristarh
11:57 05.02.2013.

Iza strogo zatvorenih vrata se ne dogovaraju takve stvari kao što iznose Slovenci i ovaj Erjavec. Oni su tamo dogovorali (usaglašavali) nešto drugo, nešto od čega bi se Hrvatskoj digao tlak. Vjerujem da je Vesna Pusić umiješana. Ako ikad uđemo u EU to će biti šansa da zauvijek izbjegavamo Slovence u svim kombinacijama koje nam oni predlažu. Druge, osim rata, nema.

VL
SS
.smijmo se.
19:41 05.02.2013.

Pobjednik će se znati poslije arbitraže!

VL
P1
profesorzag 1
23:03 04.02.2013.

Vesna prodala SAVUDRIJU dala stednju gradjana ljubljanske banke za zamjenu da Slovenija ratificira sporazum o prijemu Hrvatske u EU-u jasno i gluhim i coravim!!!!

VL
NB
Navrnuti Bracanin
23:19 04.02.2013.

Pa dalmo im priključak otvorenom moru. Neka iskopaju tunel.

VL
Avatar madcap
madcap
23:23 04.02.2013.

Dosta mi je više ovih slovenskih političara. Što se tiče Slovenaca kakvi su-takvi su naši su i uvijek su dobrodošli. Ali dajte oladite više s ovim njihovim političkim čunkama, dosta nam je gledati i naše face iz oporbe.

VL
CV
crna vrana
23:26 04.02.2013.

Janezi su odlučili da neće priznali arbitražni pravorijek ako ne dobiju JUNCTION. Tomu se ne traba čuditi jer tako piše u Sporazumu koji je Kosorica potpisala s Pahorom. Junction će i dobiti, ali sukladno međunarodnom pravu mora , a to je, nadajmo se , neškodljivi prolaz kroz hrvatsko teritorijano more. Sve drugo je za Hrvatsku gubitak teritirijalnog mora, pa ako se to dogodi, Sanader će ispasti faca jer je rekao da nije htio trgovati s državnim teritorijem zbog nastavka pregovora s EU. Kosorica , HDZ-ova Vlada i cijeli bivši saziv Sabora će ispasti izdajnički, osim nekoliko fiškala koji su bili protiv takvog Sporazuma sa Slovenijom. Među njima je i Pravednik, koji će i to znati iskoristiti u kampanji za svoj drugi mandat.

VL
OB
-obrisani-
23:49 04.02.2013.

Kakva lopovska banda Zlovenska, ali i "naša" SDP-komunistička! Milanovićev brat dobiva kredit od 3.2 milijuna eura od Nove Ljubljanske Banke, za poduzeće od 0 (nula!) radnika, koje je osnovano 7. mjeseci ranije! I sada će politička elita to "kompromisno" riješititi sa Zlovencima za naš pristup u EU: odustati od suda i pokloniti im milijune eura, ali ne svojih, nego Hrvatskih gradjana! Bandi lopovskoj je to ušlo u gene od 1945-te!

VL
Avatar icka79
icka79
23:50 04.02.2013.

Neka im talijani daju besplatan izlaz na otvoreno more,neka se voze po njihovoj strani jadranskog mora !

VL
LL
LEX-LUTOR
23:59 04.02.2013.

1. Hrvatska skida gace da bi nas mogli gu,,,,svi od reda, zar to nije istina, od pocetka pregovora ova zemlja se NIJE USPROTIVILA jednom jedinom recenicom na neke ocite nebuloze iz EU koje ocito idu na nasu stetu !!! Aloooooooo . 2. SVU slovensku imovinu u HR treba nacionalizirati, prodati i namiriti hrvatske gradjane, a oni neka samo glume frajere sa LJ-bankom sto tu pak nije jasno 3. Napisao sam da jedenom go...jer je to istina, i sto prije to shvatimo mozda se prestanemo ponasati na svoju stetu....

VL
Avatar R & I
R & I
06:15 05.02.2013.

Slovenski trecerazredni ucijenjivaci. Klasican profitersko-ucjenjivacki potez kakav se najcesce vidja u losim filmskim gangsterskim scenarijima, u Sloveniji je odnedavno legaliziran. Slovenci, cuvajte Europsku Uniju, onavam je zadnja sansa da opstanete kao drzava i narod. Nije danas lako biti Jansa, Pahorr ili nekakav Slovenac. Ti slovenski politicari zadali su zadatak natjerati Hrvatsku da se odrekne dijela svog teritorija u zamjenu za pristup Europskoj Uniji. No, Pahor dobro zna da bi takav zahtjev izrecen javno stvorio neizmjernu sablazan diljem Europe. Pahorova velika briga je, dakle, kako zapakirati taj zahtjev da se ne prepozna, a da se naum ipak ispuni. Trenutacni manevarski prostor slovenske politike veoma je uzak.i zato Slovenija pokusava na sve nacine vratiti izgubljeni ugled u Europskoj Uniji. Sve rasplete dogovorom, Slovenija je cijelo vrijeme izbjegavala, jer slovenski politicari vrlo dobro znaju da je vjerojatnost da Slovenija pred medjunarodnim sudom postigne svoje najvaznije ciljeve prakticki jednaka nuli.

VL
PO
podravec
06:28 05.02.2013.

Dosta više tih komentara koji samo konstatiraju stanje. Treba konačno izaći na ulice. Bilo je već nebrojeno poziva za prosvjede, sudjelovao sam na nekoliko a neke i su organizirao ali to jebilo jadno za vidjeti. Dođe tridesetak ljudi, hekad ii nekoliko stotina i to je to, a milijuni se samo žale.

VL
AF
afer
06:58 05.02.2013.

Pobjeda struke nad politikom biti će onda kad se bude primjenjivalo int. pravo mora i vaš neškodljiv prolaz.

VL
GE
gentlmanst
07:10 05.02.2013.

Šta Ruža Tomašić misli o ovome?

VL
CR
crocro
07:15 05.02.2013.

u lučaju ljubljanske banke Erjavec navodi da da stručnjaci mogu pregovarati samo do određene razine, a kasnije na scenu stupa politička odluka. U slučaju graničnog spora i podneska za arbitražu Erjavec navodi: "Ovo je pobjeda struke nad politikom". Prema tome slovenci rade jednostrano i to samo u svojem interesu. Hrvatska također mora pokazati da štiti svoje nacionalne interese. Iz svega dosadašnjeg proizlazi da je potpuno nepoznato kakav će račun biti kada krčmar napravi obračun i obriše stol od mrvica. Bez obzira što Hrvatski gost u krčmi već ima ruku na novčaniku za plaćanje računa, nadam se da nećće imati snage i potegnuti taj novčanik iz džepa i na taj način pokazati koliko je bogat i rastrošan. A obrok su naručili slovenci, pa ako su ga naručili neka ga i plate.

VL
Avatar Mučki provokator
Mučki provokator
07:17 05.02.2013.

Mogli su u paketu poslati i spor oko duga iz ljubljanske banke. Ako i dug ode na arbitražu onda ne sumnjam u pozitivni ishod u našu korist. Toga se Zlovenci i boje, boje se pravde. Da mi njima u kojem slučaju dugujemo toliku lovu naša bi podanička Vlada bez kralježnice ne samo s kamatama vratila dug nego bi još i bonus nadodali.

VL
Avatar Mučki provokator
Mučki provokator
07:27 05.02.2013.

Možda smo mi taoc kredita od Milanovićevog brata. Posuditi 3.2 mio eura kredita iz ljubljanske banke i već par godina ni centa vraćati je čudno i za naše uvjete. Možda se i ne radi o kreditu kojeg je Milanovićev brat takozvano dobio, možda je stvar mnogo banalnija, možda je u pitanju mito. Nekima od vas možda i čudno i glupo što tako mislim. Ali, ako pokušavaš nešto sakriti onda ga ističi. Ili u ovom slučaju: nedaj plavu kovertu nego nepovratni kredit. Možda Ivek cimera novog dobije....

VL
TR
tramontana
07:31 05.02.2013.

Ovo je jedan od zaključaka DZ-a: ""Republika Slovenija bo kakršnokoli odločitev arbitražnega sodišča, ki ne bo zagotovila ozemeljskega stika teritorialnega morja Republike Slovenije z odprtim morjem v skladu s točko b prvega odstavka 3. člena in točko b 4. člena Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške, ki zagotavlja uresničitev vitalnega interesa Republike Slovenije, štela kot odločitev ultra vires (v nasprotju z mandatom arbitražnega sodišča)," še piše v sklepu, ki ga je danes sprejel DZ." . Mene čudi da nema nikakvih reakcija od strane Vlade, a niti naših piskarala. Državni zbor Slovenije je jasno definirao šta arbitražni sud "TREBA" odlučiti inače se presuda AS-a neće ratificirati TOČKA. Pitam se šta traži Hrvatska od jednog takvog AS-a (Arbitražni sud) ????

VL
DP
Dioklecijanova palaca
07:33 05.02.2013.

Bilo bi bolje da se Slovenija i Hrvatska dogovore bez Suda jer će odvjetnicima platiti 3 milijuna eura.

VL
SA
Savjest
07:51 05.02.2013.

“04.02.2013. u 23:50h icka79 je napisao/la: Neka im talijani daju besplatan izlaz na otvoreno more,neka se voze po njihovoj strani jadranskog mora !” Dokumentom IMO-a (International Maritime Organization ) kakoje to izloženo u: PELJAR I. JADRANSKO MORE - ISTOČNA OBALAA ČETVRTO IZDANJE 1999. TREĆI PREGLED ISPRAVAKA 2011. na sjevernom Jadranu propisano je da zbog sigurnosti plovidbe brodovi koji s juga Jadrana plove prema Trstu moraju ploviti uz istočnu obalu Jadrana (hrvatsku i slovensku), dok oni koji odlaze iz Trsta prema jugu, moraju ploviti uz zapadnu (talijansku) obalu. To znači da nikakav “doticaj” slovenskog mora s otvorenim morem nije moguć, jer njime ne bi bio moguć dvosmjerni promet brodova tj. povratak brodova iz luka Piran i Koper prema jugu. A Talijani neće dati svoj dio akvatorija, jer to nije predmet spora. Pametnome dovoljno!

VL
MA
maderija
07:55 05.02.2013.

Kad bi naši političari priznali "Struka je pobjedila politiku"!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.