Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIBETANAC U DEŽELI

Slovenski državni vrh ignorira posjet Dalaj Lame

Dalaj lama u Mariboru
AFP
06.04.2010.
u 16:00

Za razliku od Dalaj Laminog prvog posjeta Sloveniji 2002. godine, kada su ga primili najviši slovenski državnici, tijekom ovog trodnevnog boravka niti jedan takav susret nije predviđen.

LJUBLJANA - Etika za novo tisućljeće glavna je tema drugog posjeta tibetanskog duhovnog vođe Dalaj Lame Tenzina Gjatsa Sloveniji tijekom kojeg je danas u Mariboru posadio drvo mira i održao predavanja.

Dalaj Lama je kazao da 21. stoljeće mora biti u znaku dijaloga što može postići samo mladež. Naglasivši da mali narodi ponekad smognu više duha, Dalaj Lama je podsjetio na tibetansku izreku da i u maloj posudi može biti velika vatra.

Za razliku od Dalaj Laminog prvog posjeta Sloveniji 2002. godine, kada su ga primili najviši slovenski državnici, tijekom ovog trodnevnog boravka niti jedan takav susret nije predviđen.

Slovenski su mediji i ugledni intelektualci takvo ponašanje svojih državnika ocijenili kao nepotrebno popuštanje pritiscima kineske diplomacije. S Dalaj Lamom su se, pored slovenskog eurozastupnika Ive Vajgla, susreli prvaci parlamentarne oporbe Janez Janša i Radovan Žerjav te čelnici Maribora.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
23:31 07.04.2010.

Pa kaj bi se sastajali s nekakvim duhovnim vodjom?! Prvo vlada nije vjerska ustanova. Drugo, ako i ima ikakve veze s vjerom e pa to nije tibetanska vjera.

ME
Melkior
16:20 06.04.2010.

Je li to iznenadjenje? Utjcaj kineskog trzista jaci je od bilo koje politike

ME
Melkior
17:22 06.04.2010.

Eto konacno jednog koristnog zaduzenja za svaku opoziciju u Europi - posjet Dalai Lame ):- Do problema ipak moze doci ako ti pripadnici opozicije jednom ipak dodju na vlast...)))::

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije