Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon otkrića skandala
Povratak na članak

Jernej Sekolec podnio ostavku, ostavku ponudila i Simona Drenik! Sud: Imate 15 dana da nađete zamjenu

Predsjednika Arbitražnog suda Gilberta Guillaumea Sekolec je pismeno obavijestio da odstupa s dužnosti slovenskog člana suda

Komentari 156

DU
Deleted user
12:15 23.07.2015.

Za RH se nije promijenilo stanje ni za jotu - u pogledu opasnosti gubitka ozemlja i mora via arbitraža jer, pučki rečeno, sjaši Kurta da uzjaši Murta (u fotelju slov. arbitra). Te ostavke su dragocjene samo u smislu da se ne može više podbacivati hr. strani da "glupara" - što je učinio Erjavec jučer, onako besprizorno. Što prije odmagliti iz te arbitraže! Ne čekati jesen nego donijeti rezoluciju u Saboru... Ako je Rupel svojedobno slavodobitni govorio po LJ da ako SLO ne bude zadovoljna, da će odbaciti arbitražni zaključak preko referenduma - e nama nema druge nego se povući jer i u slučaju za RH povoljnog razgraničavanja, opet SLO ima skrivenu fintu. Slušajte Rupela! On je bio prorok još 2007. godine kad je u whisky omaglici na nekom partiju u Ljubljani govorio da "arbitre bomo najedli, napili in €€€€€€ - šele potem bodo Hrvati ugotovili kje bo potekala mejna črta"... Jesu ih vodali i na večere!? Jesu ... Jesu li pali i kuferići s gotovinom, e to ne znamo, ali ako je Rupel bio prorok - zaključak donesite sami.

VL
DU
Deleted user
12:09 23.07.2015.

E ne ide to tako dragi susjedi. Samo zamijenite s novim arbitrom, i kao da se ništa nije desilo? Ako je ovo procurilo, što se sve još radili? I kad se možda i neke nove stvari otkriju, samo ćete opet zamijeniti ljudi i idemo dalje? Tko više vama vjeruje? Osim toga, ove radnje koje su poduzimali 'vaši' neupitno su ostavile traga u postupku arbitraže, i upitan je legitimitet dosadašnjeg rada. MIslim da je nama najpametnije odmah odbaciti arbitražu, i krenuti ispočetka. Od nule.

VL
BJ
Ben Juda Talmudan
12:15 23.07.2015.

Mene zanimaju ostavke ostalih sudaca,Brune Simma i Gilbert Guillaume- a npr.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
12:31 23.07.2015.

Ovime su priznali prljavu i podlu rabotu. Tipično za Slovence.

VL
Avatar AG
AG
12:24 23.07.2015.

Sada bi oni nastavljali. Tko vjeruje više tim slovenskim lažovima i prevarantima. Izaći odmah iz te arbitraže i prihvatiti jedino i samo hamburški sud za pravo mora!

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
12:19 23.07.2015.

U hrvatsko slovenskom sporu oko pomorske granice "izmišljen" je tzv. arbitražni sud jer su tako uvjetovali slovenci vršeći pritisak na hrvatsku stranu, a sve vezano uz pregovore s EU, koristili su svoju bolju poziciju. U svijetu se sporovi oko pomorske granice rješavaju na Međunarodnom Sudu koji se bavi pomorskim pravom. Slovenci nisu htjeli ići na taj sud, a hrvatska strana je pod ucjenama pristala da se ide na arbitražni sastavljen baš za slučaj hrvatsko slovenskog spora. Danas se događa ovo što se događa.

VL
L0
luena 01
12:19 23.07.2015.

Zasto podnose ostavke ,pa to smo mi zivcani i sve izmisljamo...?! Oni su se zalili arbitraskom sudu da ih mi krivo optuzujemo... =:-)) Svaka cast novinarima VL-ista i VL-istu ... da nije njih i nasih tajnih obavjestajnih sluzbi ova svinjarija Slovenaca bi prosla a nama bi nase ukrali...

VL
Avatar rimaz
rimaz
12:15 23.07.2015.

Ovom sudu više ne treba vjerovati.

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
12:14 23.07.2015.

Nema ostavke (bankrot) sve ovo unovčiti i štetu platiti i to po zakonu!Sve naše izgubljeno vrijeme (ministara,sudaca...)da plate dragi naši susjedi,pa vuala,za buduće neka im bude nauk ta mlada su država neka se uče.

VL
FI
fiberglas
12:36 23.07.2015.

Najviše je tu razočarana pusićka, koje li sreće za nju da je Slovenija uspjela u ovoj prljavoj raboti. Onako beskrvno i blijedo reagirati? Ali, što se može očekivati od nekoga kome Hrvatska nije niti zadnja rupa na svirali. O ostatku kukuriku bulumente, ne treba niti trošiti riječi.

VL
AJ
ajmo
12:22 23.07.2015.

Korupcija i to sa zapada fuj fuj fuuj a nama govore da smo Balkanci fuj.

VL
LA
lakočemo
12:22 23.07.2015.

špijunske metode? a kako nazvati to što vi štovani prijateli radite i to uz smijeh,držite nas za nesposobnjakoviće.iznenadit će te se koliko smo jači nego što mislite

VL
FI
fiberglas
12:31 23.07.2015.

Doploviti dvije pedaline sa dva torpeda kućne radinosti na ´´meju´´ u Piranskom zaljevu i reći, od danas nema zajeee..cije! Na svetoj Geri dovoljno je samo podviknuti, jednom. Mrš!!! A isplatu dugova Ljubljanske banke tražiti u roku jučer, naravno u komadu. Boteje Slovenija, sila!!!

VL
DU
Deleted user
15:27 23.07.2015.

Očajnički potez, ali potez koji jako puno govori. Zanimljivo je, slovenski vrh, koji navodno nije znao za ove nečasne radnje nije tražio da se posve zamijeni sastav suda, koji je očigledno teško kompromitiran, već igra na blef, mičući iz suda svog arbitra nakon što je već "obavio posao", i kada je jasno da novi slovenski arbitar više ništa drugo ni ne mora učiniti jer suci su već dobro obrađeni. To se nikako ne smije dopustiti, zbog takvih i sličnih manipulacija svakako je potebno povući se iz suda i tražiti pokretanje postupka pred međunarodnim sudom, gdje ovakve manipulacije ne mogu proći. Donekle je opcija arbitražnog suda bila shvatljiva iz pozicije u kojoj su nas ucjenjivali oko EU, no arbitražni sud kao opcija je najizglednija šansa za slovence da dobiju što žele, i danas kad imamo sve argumente na svojoj strani i kad smo u EU, svakako trebamo odstupiti iz ovakvog suda koji je farsa.

VL
CH
ChuckNoris
16:11 23.07.2015.

Nisu slovenci i njihovi politicari ljuti na arbitazne suce jer su pokusali utjecati na sud, nego zato sto su pri tome uhvaceni.

VL
DU
Deleted user
14:47 23.07.2015.

Arbitraža više ne dolazi u obzir, čak i kada bi se posve promijenio sastav suda opet ostaje upitna nepristranost slovenskog arbitra, te slovensko pridržavanje pravila arbitraže. Trebamo biti sretni da smo ovaj put uspjeli dokazati pristranost suda, isto ne možemoo očekivati i drugi put, stoga je jedina prava stvar koju može učiniti naša strana, trenutno povlaćenje sa suda.

VL
MA
MarioG
12:14 23.07.2015.

Sramota! Ovim činom se potkopava povjerenje u međunarodnu pravdu..

VL
DU
Deleted user
16:02 23.07.2015.

Kad se lopova uhvati u kradji - sudi mu se, a ne da daje ostavku. Ovdje se radi o besprozornoj drskoj kradji hrvatskog teritorija i kazna mora bit drakonska komu god da je to palo na pamet, pa bio on i sudac nekog medjunarodnog suda.

VL
Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
16:06 23.07.2015.

Ne smije biti više nikakvog daljnjeg razgovora o nastavku arbitraže, ovi suci su se kompromitirali, oni nisu nepristrani i to se samo ovaj slovenski nego i predsjednik arbitražnog suda koji već na početku arbitraže, prije nego što su mu podneseni svi dokazi i činjenice, zna unaprijed presudu! Potrebno je povući se iz postupka, poništiti arbitražni sporazum i inzistirati na Međunarodnom sudu u Haagu - nikakve pravičnosti, dobrosusjedski odnosi i slično!

VL
PA
Pape5
16:13 23.07.2015.

Nema s Janezima više arbitraže, samo sud u Hamburgu! kraj priče.

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.