Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Slovenska policija razbila lanac krijumčara ljudima

U više slučajeva radi se o državljanima Kosova kojima je zbog različitih kaznenih djela ili prekršaja već ranije bio zabranjen ulazak u područje Schengenskog prostora.
23. ožujka 2018. u 16:48 3 komentara 605 prikaza
Policija - Slovenija
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Slovenska policija zaključila je istragu protiv skupine krijumčara ljudima koji su od listopada prošle godine preko granice prebacili najmanje 80 ilegalnih migranata, objavjeno je u petak.

10 godina neovisnosti Nema posla, ima korupcije – deseci tisuća odlaze s Kosova

 Prijavljeno je devet osoba, od čega 6 državljana Kosova, te po jedan državljanin Slovenije, Hrvatske i Srbije, a većina stranih državljana u skupini koja se ilegalnim migracijama bavila imala je privremeno boravište u Sloveniji.

Istraga je vođena u suradnji s policijama drugih država, a utvrđeno je da su osumnjičeni članovi skupine krijumčarili ilegalne migrante iz Kosova, ali i Turske i Afganistana.

U više slučajeva radi se o državljanima Kosova kojima je zbog različitih kaznenih djela ili prekršaja već ranije bio zabranjen ulazak u područje Schengenskog prostora.

Radnici na gradilištu mnogi visokokvalificirani Migranti iz EU osnažili financije većine zemalja u koje su došli

Kolovođe skupine bili su 31-godišnji Kosovar nastanjen na području Slovenskih Konjica i 31-godišnji državljanin Kosova s područja Maribora. Organizirali su ilegalne transporte iz Kosova do Hrvatske i Slovenije.

Najviše zabilježenih ilegalnih prijelaza koje su organizirali odvijalo se na području policije Kopar, a cijena koju su naplaćivali za ilegalni transport od Kosova do Austrije, Italije ili Švicarske kao ciljnih država iznosila je od 3 do 4 tisuće eura po "glavi" , pa se računa da su u spomenutom razdoblju trajanja istrage stekli nezakonitu imovinsku korist od najmanje 230.000 eura.

1 / 0
Kraj Schengena? Seehofer: Kontrola granica ostaje Pao je broj tražitelja azila u EU Izvješće Eurostata Značajan pad broja tražitelja azila u Europskoj uniji, evo koliko ih je tražilo azil u Hrvatskoj Klimatske promjene utjecat će i na migraciju Klimatske promjene Svjetska banka do 2050. predviđa 143 milijuna "klimatskih migranata"
Mary Donor Pavlović i Milan Pavlović
LJUBAVI BEZ GRANICA
Kako je Milan riskirao život i doveo Mary iz Sierra Leonea u Ljubuški
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • Avatar Amfilohije von kradilofije
    Amfilohije von kradilofije:

    Policija i vojska, iste čizme različito ljepilo... nema sumnje da su policijske čizme puno bolje ljepljene od vojnih!