Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

'Slovenija se zbog Ljubljanske banke prikazuje kao kočničar EU'

Prikazivanje Slovenije kao sebične države stereotip je koji bi se mogao ponoviti u medijima i zbog spora s Hrvatskom oko Ljubljanske banke, piše Delo.
24. rujna 2012. u 18:21 8 komentara 3 prikaza
vesna pusić,karl erjavec (1)
Foto: AFP/PIXSELL

– Zbog izjava slovenskog ministra vanjskih poslova Karla Erjavca o Ljubljanskoj banci i Hrvatskoj, u međunarodnim se medijima Slovenija prikazuje kao kočničar procesa širenja Europske unije – upozorili su u svome komentaru novinari vodećeg slovenskog lista “Delo”, pripisujući takav “dojam” nespretnoj komunikaciji s međunarodnom javnošću. U svome komentaru podsjećaju da bi pitanje Ljubljanske banke, koje opisuju kao kompleksno iz područja međunarodnog prava, moglo ponoviti “efekt” koji je stvorila i priča protiv režima bjeloruskog predsjednika Lukašenka i tako etiketirati Sloveniju u očima ostalih europskih članica.

>>Erjavec: Počinjemo ratifikaciju čim rješenje bude prihvaćeno

 – Prikazivanje Slovenije kao sebične države stereotip je koji bi se mogao ponoviti u medijima i zbog spora s Hrvatskom oko Ljubljanske banke, jer europski mediji već pišu o Sloveniji koja tim pitanjem ‘postavlja cijenu’ za ulazak Hrvatske u EU – pišu.

– Ni ove godine, izgleda, nećemo izbjeći zaplete – zaključuje u komentaru Delo.

MSC Cruises
PROMO
MSC Grandiosa je osvijetlila rijeku Labu na svečanosti krštenja
 • BratCroat:

  24.09.2012. u 19:08h Risnjak je napisao/la: 'Slovenija se zbog Ljubljanske banke prikazuje kao kočničar EU' ..... kao kronicni kocnicar i vrlo los susjed sa izuzetno velikim kompleksom ! Nadam se da ce nasa sadasnja vlast i dalje ostati cool, nedati ... prikaži još!i se izprovocirat i malo pricekat dok sluzbeni washington i berlin najdu Ljubljanu na svijetskoj karti.... i okrenu odredeni broj na telefonu ! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Jedini koji imaju kompleks su Rvati i to od Slovenije.

 • Avatar MilaneseBolognese
  MilaneseBolognese:

  Ništa drugo se od njih ni ne može očekivati, kad imaš tako malu državu i 5 km morske obale moraš biti škrt! Da našim štedišama vrate taj dug sa kamatama onda njihov bankrot ne bi bio više izgledan kao što ... prikaži još!o je sad već bi ga odmah mogli proglasiti!

 • BratCroat:

  Briga Slovence svi sljede svoje interese a da nebi i Slovenija? Kad bi samo sljedili svoje interese i kod granićnog pitanja, mam bi se vratila Istra i Međimurje.