Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLIJEDE PUT IRSKE, NORVEŠKE I ŠPANJOLSKE

Slovenija se pridružila europskim državama koje priznaju palestinsku državu

Palestina
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
30.05.2024.
u 18:14

Više od 140 od ​​193 zemlje članice Ujedinjenih naroda priznaje Palestinu kao suverenu državu. Zapadnoeuropske zemlje i Sjedinjene Države dugo su bile iznimka.

Slovenska vlada u četvrtak je objavila da se pridružuje nevelikom broju europskih država koje priznaju palestinsku državnost. Premijer Robert Golob rekao je da se njegova vlada složila u odluci da prizna Palestinu i da će tu mjeru, vjerojatno sljedeći tjedan, dati parlamentu na konačno odobrenje, objavila je novinska agencija STA.

Slovenija slijedi put Irske, Norveške i Španjolske. Te su zemlje ranije ovaj tjedan službeno priznale neovisnu Palestinu. Švedska je taj potez napravila prije deset godina. Svi ti potezi ojačali su palestinsko pitanje u svijetu, no razgnjevili su Izrael.

Više od 140 od ​​193 zemlje članice Ujedinjenih naroda priznaje Palestinu kao suverenu državu. Zapadnoeuropske zemlje i Sjedinjene Države dugo su bile iznimka.

VEZANI ČLANCI

Komentara 1

HO
homofobic
02:36 31.05.2024.

Da bi Arap bio priznat za dobrog Palestinca koliko nevinih Zidova treba ubiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije