Naslovnica Vijesti Hrvatska

Slovenija: Potvrđena deblokada poglavlja ribarstva i okoliša

Takvu su odluku donijeli članovi Odbora za euopske poslove slovenskog parlamenta nakon što su dobili čvrsta jamstva vlade Boruta Pahora da će u nastavku procedure usklađivanja stajališta unutar EU.
16. veljače 2010. u 21:33 27 komentara 3 prikaza
Kosor i Pahor
Foto: Reuters

Hrvatska će na međuvladinoj pristupnoj konferenciji u petak otvoriti još dva  poglavlja (ribolov i okoliš) koja je do sada blokirala Slovenija.

Takvu su odluku donijeli članovi Odbora za euopske poslove slovenskog parlamenta nakon što su dobili čvrsta jamstva vlade Boruta Pahora da će u nastavku procedure usklađivanja stajališta unutar EU nacionalni interesi Slovenije s područja tih poglavlja biti zaštićeni. Nakon za javnost zatvorene sjednice odbora predsjednica Darja Lavtižar Bebler je izjavila da su neke formulacije sada za Hrvatsku mnogo više obvezujuće nego što su bile do sada te je na tom području postignut znatan napredak.

Unatoč tomu odluka je izglasana samo glasovima stranaka vladajuće koalicije. Oporbeni zastupnici Slovenske nacionalne stranke Zmage Jelinčiča, Pučke stranke Radovana Žerjava sjednicu su opstruirali, a zastupnici Slovenske demokratske stranke Janeza Janše nisu htjeli glasovati.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • bili-tartuf:

    aj,...\"kako su darezljivi Slovenci,..blago nama \"...

  • -obrisani-:

    teheran zaklanjaš mi pogled !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • -obrisani-:

    .svaki dan novi kostimić, novi broš, nova bundica...postaje sve pr_čevitija. vidit ćemo do kad će durat, rokerica:) ....kraj je sve blizi... ..bit ce \"bezanja\",,rodne grude zovu..!!