Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO ĆE REAGIRATI
Povratak na članak

Slovenija planira blokirati Hrvatsku, ali to neće priznati

Ostane li Dežela jedina protivnica, ubrzo valja očekivati pritiske na Ljubljanu da povuče svoj veto

Komentari 133

BA
BakaMraz
23:50 22.10.2019.

Za politicku Sloveniju vrijedi ona stara: Ni manje zemlje ni vecih gov...a!

VL
ME
Metuzalem
00:33 23.10.2019.

Sve drzave sa pocetnim slovom S treba izbjegavati kao Somalija Sirija Srbija Slovenija itd

VL
TH
than
01:44 23.10.2019.

Treba biti objektivan. Mi smo sada upravo tamo gdje su ušle Bugarska i Rumunjska prije 8 godina. Ne može tu Slovenija ništa blokirati. Objektivno mi ne možemo čuvati toliku granicu prema BiH. Ako oni ustraju u svome, mi lijepo možemo sve migrante preusmjeriti na njihovu granicu, kao što nama radi BiH. Pa neka se bore sa njima. Ako se budu žalili, samo treba reći, eto mi smo pokušali, rekli ste da smo nesposobni, pa smo prepustili "sposobnijima" da se bore sa njima...

VL
BF
bf2
00:03 23.10.2019.

što se tiče slovenije,želim im sve najbolje,ali izbjegavam kupovati njihove proizvode još iz vremena blokade ulaska u EU,a schengen kao takav i nije nekakvo strateško pitanje o kojem ovisi naša budućnost ili smijer kretanja zemlje.

VL
Avatar Oluja 95'
Oluja 95'
00:13 23.10.2019.

Ma nek blokiraju. Realno, koga boli ona stvar. Nikad popustiti, pa nek blokiraju 100 godina. Vidjet ćemo koliko će balkanska državica pri Alpama tjerati svoju šegu...

VL
DU
Deleted user
23:58 22.10.2019.

Slovenija će blokirati Hrvatsku na putu u punopravno članstvo u Šengenskom prostoru. Vjerovati nešto drugo je naivno. No, politika ucjene kakvu su si Slovenci priuštili pri ulasku Hrvatske u Europsku uniju više neće biti moguća - jer kad jedna članica EU blokira drugu članicu EU-a onda bi Europska komisija na to mogla vrlo žestoko reagirati. Vrlo lagano se mogu primijeniti i sankcije kao "putokaz" Sloveniji.

VL
MA
Mama
00:46 23.10.2019.

slovenski glasaci nece dugo tolerirati blokadu jer mozda je njima osim nama to u najvecem interesu

VL
DU
Deleted user
05:15 23.10.2019.

Nikada nas Slovenci nisu voljeli pa niti sada, draža im je Srbija. Sada sam još više za to da im nedamo te tri kante mora.

VL
UG
Uglješa
01:38 23.10.2019.

Pa ko njih tj zlovenaca uopće što pita, pokazuju zube, a zubalo im se klima, jade jadne..

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
02:37 23.10.2019.

Slovenija opet prodaje priče. Oni su upravo ti koji ne udovoljavaju traženim kriterijima,uz svu postavljenu ogradu ne mogu pokriti granicu jer nemaju dovoljno ljudstva iako su poslali vojsku na granicu. Hrvatska još nije poslala vojsku na vanjsku granicu a ako je potrebno ona sa svom logistikom tj. opremom za nadzor i osmatranje bez problema može zaustaviti i moguće Erdoganove prijetnje da će 'otvoriti vrata' svim izbjeglicama.

VL
JM
jerbic-milan
05:00 23.10.2019.

Ovaj problem blokada lako rijesiv. Autobusa svako vece par i relacija Bihac Medjumurje ili granica Ptuj. Pustis svako vece 300 do 500 migranata svaki put na drugom mjestu. Kada prigovore, reci im samo cinjenicu. Mi nismo Shengen, vi jeste pa je to vas posao da brinete o migracijama.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
06:31 23.10.2019.

Slovenija pozivom slovenskih EU parlamentaraca na blokadu ulaska Hrvatske u poseban zemaljski prostor određen sporazumom u Schengenu nažalost čini sebi određenu štetu, kao i Hrvatskoj. Umjesto da formira komisiju koja bi u detalje ispitala kako je došlo do podvaljivanja falsificiranee dokumentacije i umetanja dokumenata u spis međunarodne neovisne arbitraže uz pomoć slovenskog neutralnog suca i visoke dužnosnice ministarstva vanjskih poslova i kazni svoje službenike, ide se u zaborav i zamagljivanje ovih nemoralnih i nedostojnih radnji. Razumijem da sudionik u nekom pravnom procesu lobira za uspjeh svog procesa ali da angažira nepristrane suce uključivši i suce iz trećih država kako bi podmetnute i falsificirane dokumente unijeli u tada već zatvoreni pravni spis arbitraže, e to je iskaz primitivne gluposti sudionika i naredbodavaca ali i duboko pokvarena akcija primjerena međunarodnom kriminalu a ne dobrosusjedskoj politici. Iz toga je sve izašlo. Sada se nastavlja takav proces nepoštivanja procedure arbitraže koja je očito kompromitirana s previše bliskih odnosa slovenske strane s neutralnim sucima u EU procesu utvrđivanja tehničke opremljenosti Hrvatske za Schengen. Što dalje? Sada će Slovenija dokazivati da nisu utvrđene konačne granice, što je točno, i da Hrvatska ne može u Schengen. A Slovenija je s takvim istim granicama mogla ući ?

VL
DU
Deleted user
07:39 23.10.2019.

Naši političari uporno ponavljaju da su nam Slovenci prijatelji.Jesu li.Svakako nisu a to su dokazali od početka raspada Jugoslavije sporazumom Milošević -Kučan a potom blokadama otvaranja poglavlja za ulazak u EU.Sjetimo se samo ucjena kod ulaska Hrvatske u EU te skandala sa sucem koji je vodio arbitražupa sve do danas kad Hrvatska treba ući u Šengen.Uvjek nam podmeću a mi ih nazivamo prijateljima-dokle.I da stvar bude gora govore da smo se prošvercali u NATO a obučavati čemo im vojsku koja im je neobučena i nesposobna kako bi bili sposobni vojno intervenirati u Hrvatskoj onako prijateljski.Isti su onako kakvi su bili u bivšij Jugi prema nama oholi a prema zapadu bezkičmenjaci.

VL
MA
MarasG
06:44 23.10.2019.

Slovenskom blokadom ulaska HR u Schengenski prostor slovenija ce sam ulazak samo odgoditi ne neko neodredjeno vrijeme ali ona sama nista profitirati nece.Dapace samo ce se izolirati od onog dijela EU koji je protiv te blokade .Nitko u EU nece imati razumijevanja za one koji se ,doslovce,bez pravih i pravnih argumenata prave pametniji od njih samih.

VL
OO
oo8787
00:48 23.10.2019.

Neka nas slobodno blokiraju, ulazak u schengen može biti samo štetan za Hrvatsku suverenost.

VL
MO
moškov
07:00 23.10.2019.

slovenska blokada je smijesna....

VL
ST
stefj
00:13 23.10.2019.

Slovenija će sigurno blokirati Hrvatsku, uspjela ju je blokirati za ulazak u OECD i tu je našla partnere. Isti recept će vjerojatno primijeniti i ovdje. Plenković tu ne može puno napraviti...

VL
DU
Deleted user
06:51 23.10.2019.

Slovenija želi ispunjenje svoje morske želje, sa nama trampiti za našu želju za Shengenom, ujedno zna da je ovo zadnja prilika za tu igru, zato će se boriti svim silama i ispod stola, kao i do sada.

VL
GR
gragakarlovac
00:51 23.10.2019.

EU je smeće od zajednice! Kao jedan kontinent, svi zajedno, ali svaki zemlja mrzi drugog

VL
PR
predator57
09:20 23.10.2019.

Nebude dobili Savudrijsko valo.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.