Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARBITRAŽA O GRANICI

Karl Erjavec: Slovenija priprema tužbu protiv Hrvatske

Savudrijska vala
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/6
08.12.2017.
u 16:56

Lilijana Kotzlovič, glavna tajnica u uredu vlade premijera Mire Cerara, kazala je danas da do službenog sastanka slovenskog i hrvatskog premijera može doći onda kad se raščisti pitanje implementacije arbitražne presude.

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec danas je kazao da slovensko Ministarstvo vanjskih poslova "intenzivno priprema tužbu protiv Hrvatske zbog nepoštivanja arbitražne presude", piše RTV SLO

Erjavec nije želio govoriti o detaljima te tužbe protiv Hrvatske. Lilijana Kotzlovič, glavna tajnica u uredu vlade premijera Mire Cerara, kazala je danas da do službenog sastanka slovenskog i hrvatskog premijera može doći onda kad se raščisti pitanje implementacije arbitražne presude. 

Savudrijska vala
1/16

Slovenija je u stalnom kontaktu s Europskom komisijom i drugim europskim ustanovama, a isto tako i s Hrvatskom na različitim razinama, no predsjednik vlade jasno je rekao da s hrvatskom stranom službeno možemo govoriti samo o implementaciji arbitražne presude", kazala je Kozlovič na nenajavljenom sastanku Cerara s koalicijskim partnerima u vladi, dodavši da će do sastanka doći onda kad pitanje implementacije bude raščišćeno "na obje strane".

Slovenska vladajuća koalicija danas je raspravljala o implementaciji arbitražne presude te su zaključili da sve slovenske državne institucije  u tome djeluju koordinirano. 

Komentara 108

HR
hrUsrcu
17:07 08.12.2017.

nisu kazali kome ce nas tuziti, medjunarodnom sudu za prava mora, ili haskom sudu za ratne zlocine u hagu. mogu ga ponovo otvoriti na inicijativu sl.

BL
bljak007
17:37 08.12.2017.

Tisto tužbo deni si vrit! Bo ti blo všeč.

Avatar cro_Kamocemo
cro_Kamocemo
17:48 08.12.2017.

.Jadranka Kosor ..................u crvenoj svilenoj odorici sa osmjehom od uha do uha dogovorila i potpisala sa Pahorom sporazum vesela kao pticica došla pred narod u rekla ja sam uspjela u dva sata što Sanader i Racan nisu u osam godina .......................... možete mijenjati kapute i izjave ali ima nas koji se dobro sijecaju,............. .................Iako je njena najpoznatija recenica Kud Ivo tu i ja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije