Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fimi media

Sloković: Nismo mogli ispitati optužene

29.01.2014., Zagreb - Nastavak sudjenja u slucaju Fimi media, obrana Ive Sanadera. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
29.09.2015.
u 19:16

USKOK se žalio na oduzimanje imovinske koristi smatrajući da se Sanaderu trebalo oduzeti 23,7 milijuna kuna

– Nepravomoćna presuda temelji se isključivo na iskazima suoptuženika Ive Sanadera, a oni su iskaze dali pred USKOK-om. Na glavnoj raspravi ostali su kod tih iskaza, no odbili su odgovarati na naša pitanja. Stoga smatramo da je presuda utemeljena na nekonfrontiranim iskazima optuženika koji su postali svjedoci optužbe. Prema jednoj presudi Europskog suda za ljudska prava (ESLJP) nema razlike između svjedoka i suoptuženika, a stav ESLJP-a je da se presuda mora temeljiti na kontradiktornosti, pa makar se pri tome izgubio glavni dokaz optužbe – kazala je Jadranka Sloković, braniteljica Ive Sanadera, obrazlažući navode svoje žalbe na sjednici Vrhovnog suda koji odlučuje o aferi Fimi media.

Sanaderovi branitelji u žalbi su "napali" Mladena Barišića i njegov iskaz, a ponovili su i navode iz svojih završnih govora kako je Sanaderu narušeno pravo na pravično suđenje zbog sprege politike, pravosuđa i medija. Objasnili su da se u medijima vodila agresivna kampanja protiv Sanadera, a potkrepljujući svoje tvrdnje, Čedo Prodanović je kazao i kako su u žalbi priložili dokument o operativnoj akciji Juda, koja navodno dokazuje kontakte pojedinih novinara i bivšeg državnog odvjetnika Mladena Bajića. No kako je riječ o tajnom operativnom policijskom izvješću, ono se ne može koristi kao dokaz u postupku. 

Obrane Mladena Barišića, Nevenke Jurak i Branke Pavošević obrazložile su zašto traže manje kazne, dok je USKOK obrazlagao zašto smatra da se Sanaderu treba oduzeti 23,7 milijuna kuna, umjesto 15,7 kako je navedeno u nepravomoćnoj presudi. 

>>Obrana bivšeg premijera traži ukidanje presude i novo sudsko vijeće

>>Ako presuda bude ukinuta, Ivo Sanader odmah izlazi iz pritvora

Komentara 14

MX
Mister X
21:49 29.09.2015.

Podmukla presuda protiv Dr. Sanadera . Kriminalci su dali izjave pred uskokom. Jesu ih pročitali i podpisali ne zna se ? Kad su došli pred sud onda nisu htijeli da odgovaraju na pitanja odvjetnika Dr. Ive Sanadera . Zašto ? ? Samo iz jednoga jedinog razloga "da se ne bi zabunili u "istini" koju su znali samo tada pred uskom svjedoćiti " kako i zašto sve se optužuje Sanadera. Neki su tako daleko išli i prošli u Balkaniji i pred sucem sa zaradom-nagradom od 5 miliona eura za super svjedoćenje o mitu Sanadera !!!

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
20:09 29.09.2015.

hahahaha, pa očito je, ćaćasevraća!

GU
gustirna
23:41 29.09.2015.

Udbas bajic zastrasio svjedoke....valjda je to naucio kao mali kada su se udbasi sastajali u stanu njegovog oca a on slusao iz prikrajka njihove metode....i nije udbas dozbolio da obrana ispituje njegove svjedoke da slucajno ne zaborave tekst kojim ih je nakljukao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije