Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bernardić:

Politika prema BiH nije bila najmudrija, ali nije bilo udruženog zločinačkog pothvata

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.11.2017.
u 20:50

Bernardić je rekao da mu je žao zbog tragičnog događaja u sudnici, odluke generala Slobodana Praljka da si oduzme život te je izrazio sućut obitelji.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u vezi s presudom Haaškog suda šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata kako je sigurno da politika prema Bosni i Hercegovini nije bila najmudrija, ali da Hrvatska nikako nije izvela agresiju na BiH, te kako nije bilo nikakvog udruženog zločinačkog pothvata.

Bernardić je u srijedu navečer u Varaždinu istaknuo da duboko suosjeća s obiteljima svih žrtava ratnih sukoba u Bosni i Hercegovini. "Zločin je zločin. On je individualan, nije kolektivan. Kad je u pitanju ova presuda, teorija o udruženom zločinačkom pothvatu ne stoji.

Važno je reći da je zahvaljujući hrvatskoj intervenciji u Bosni i Hercegovini uspostavljen mir, ostvaren je Daytonski sporazum i ostvareno je primirje", rekao je Bernardić. Također je rekao da su mnogobrojni izbjeglice zbrinuti u Hrvatskoj te drugim europskim zemljama.

Davor Bernardić
1/29

 Kako je dodao, može se govoriti o tome je li Hrvatska vodila mudru politiku u Bosni i Hercegovini. "Da je Hrvatska vodila mudru politiku u Bosni i Hercegovini, vjerojatno Hrvati u BiH ne bi izvukli deblji kraj", izjavio je i ocijenio je da se upravo zato najviše Hrvata iselilo iz Posavine.

Ponovio je da Hrvatska nije izvela agresiju na BiH, da to nije bio nikakav udruženi zločinački pothvat, a Hrvatska je intervencijom omogućila uspostavu mira, prekid rata i Daytonski sporazum.

Bernardić je rekao da mu je žao zbog tragičnog događaja u sudnici, odluke generala Slobodana Praljka da si oduzme život te je izrazio sućut obitelji.

Predsjednik SDP-a u Varaždinu se sastao s članovima stranke i novoizabranim predsjednikom Gradske organizacije Miroslavom Markovićem.

Komentara 13

Avatar Idler 3
Idler 3
21:12 29.11.2017.

Berni, ak nisi znal, se ove presude su posljedica tvojih ideoloških "detuđmanizatora" od pred 15-ak let !!!

SD
sdpesticid
23:02 29.11.2017.

sdp u teškim trenutcima sinkope ne prepoznaje bivše suradnike poput v. pusić itd..

IB
ibiza
21:45 29.11.2017.

to ste trebali govotiti kada ste bili na vlasti a ne sada kada je gotovo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije