Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optuženi za prijevare i zloporabe na sudu

Slobodan Ljubičić: Nisam kriv i otišao sam iz Holdinga bez otpremnine

Holding
Renato Branđolica
30.09.2009.
u 19:32

Njih su petorica, prema optužnom aktu, oštetili Holding za otprilike 182.826 kuna krađom betona koji je pripadao Holdingu te privatnom uporabom rent-a-cara.

Slobodan Ljubičić, Stipe Ćorić, Josip Sabljić, Srećko Vukalović i Krešimir Marko Artuković, optuženi za prijevare i zloporabe položaja u Zagrebačkim cestama, podružnici Zagrebačkog holdinga, rekli su u srijedu na Općinskom kaznenom sudu da nisu krivi. Njih su petorica, prema optužnom aktu, oštetili Holding za otprilike 182.826 kuna krađom betona koji je pripadao Holdingu te privatnom uporabom rent-a-cara.

Na bolovanju trošio dizel
Ljubičić, tada predsjednik uprave Holdinga, tereti se da je od veljače do travnja 2008. omogućio Stipi Ćoriću, tehničkom direktoru Zagrebačkih cesta, da se koristi opel vectrom iako je Igor Rađenović, tada direktor Zagrebačkih cesta, odlučio ne produljivati ugovor s rent-a-car tvrtkom. Ljubičić je dao nalog da račune za najam opela, 22.640 kuna, plati Stanogradnja, druga podružnica Holdinga, iako Ćorić tamo nije bio zaposlen, a i bio je na bolovanju. Potrošio je više od 400 litara dizel goriva u iznosu od 3376 kuna.

Lagali i krali beton

Sabljić i Vukalović terete se da su se od srpnja do listopada 2007. lažno predstavljali trgovačkom društvu Pionir kao prijevoznici betona za Holding, a isporučeni su beton prodavali. Sabljić je sebi tako pribavio oko 139.400, a Vukalović 13.050 kuna. Artuković se tereti da je kao voditelj čuvarske službe u Zagrebačkim cestama angažirao taj dvojac kao prijevoznike da dio betona prodaju njegovu šogoru D. R. za 4360 kuna. Izlazeći iz sudnice, Ljubičić je novinarima kazao: Nisam kriv, a otišao sam iz Holdinga bez otpremnine.

Ključne riječi

Komentara 4

LU
Lujo123
21:18 30.09.2009.

Skoro sam se rasplakal nad gorkom sudbinom ovog bandite.

MM
Mladen Miletić
19:44 30.09.2009.

Ljubičić: Nisam kriv, a otišao sam iz Holdinga bez otpremnine, otiči bez otpremnine je dokaz krivice !

BR
brako
20:01 30.09.2009.

A da nam objasni neke druge afere? Da saznamo glavne aktere u predstavi \" Krašograd \". I još ponešto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije