Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brojna negodovanja zbog puštanja osumnjičenih u slučaju FIS

Sloboda i za vlasnika samoubilačkog pojasa!

10.01.2009.
u 23:00

Rješenje Suda BiH, kojim se osumnjičeni za izravnu umiješanost u teroristički napad na FIS Vitez, deminer Suvad Đidić (36), , kao i svojim izgledom selefijama skloni Admir Ahmetspahić (32) zvani Usama, točno tri mjeseca kasnije, moraju odmah pustiti iz mostarskog zatvora, a tužiteljev zahtjev o produljenju njihova pritvora do završetka istrage odbacuje kao neosnovanim, izazvalo je brojne negative reakcije u javnosti.

-Kod jednog osumnjičenih je, po policijskim navodima, pronađen samoubilački pojas, ponavljali su i danas osporavatelji pisanog obrazloženja trojice sudaca -Esada Fejzagića, te Haskije Mašović i Branka Perića, koji nisu vidjeli ‘naročito važne razloge’ za produljenje pritvora. Spori im se zanemarivanje činjenice da će taj njihov potez uznemiriti javnost, što se i pokazalo točnim. To pogotovu u oželošćenoj obitelji stradalog Zvonka Barbića te teško ozlijeđenog radnika Josipa Šarića.

U obrazloženju su se pravdali izjavom oštećenog vlasnika FIS-a, čiji su radnici danas također izrazili javni protest, koji je odmah nakon terorističkog akta u dnevnim novinama izjavio kako se ‘u konkretnom slučaju ne radi o politički ili nacionalno motiviranom napadu’. Tada se nisu znali izvršitelji, kao ni nalogodavci. Sudeći po ovome negativnom publicitetu, postavlja se upit je li bila važna i činjenica da Tužiteljstvo BiH trenutačno u tajnosti provodi istragu protiv nekoliko osoba koje se nalaze na slobodi.

Spočitavajući ponavljanje istih razloga, suci su ustvrdili kako je, iako je u pitanju iznimno teško kazneno djelo, proteklo vrijeme bilo dovoljno da se osiguraju potrebni dokazi. Izrečene mjere zabrane oko kretanja, te kontakata i ‘ulaska u FIS Vitez (!?)’, tek su olakotne okolnosti te po mnogima sporne odluke. Inače, kako smo pisali, osumnjičeni Đidić je dan prije napada svome bratu dao jednu vreću na čuvanje u kojoj se nalazio sat, eksploziv i detonatorska kapisla, koje je osobno predao njemu, kako je u vlastitom priznanju naveo, nepoznatoj osobi(!?).

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije