Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Na Balkanu će ove zime biti premalo padalina, suša će biti još gora

AccuWeather
Foto: AccuWeather
1/4
19.10.2017.
u 23:37

Suša bi mogla imati ozbiljne posljedice za poljoprivredu iduće godine, a i povećati rizik od požara na ljeto i jesen

Kakvo nas vrijeme očekuje ove zime? Uvid u to pruža nam jučer objavljena AccuWeatherova zimska prognoza za Europu, a u kojoj se za Balkanski poluotok najavljuje manjak padalina i pogoršanje sušnih uvjeta.

Kako se navodi, zima će krenuti oštro diljem dijelova sjeverne i zapadne Europe s čestim olujama koje će donijeti kišu i vjetar, umjeren početak sezone u većini kontinenta prijeći će u kasnosezonsko zahlađenje u dijelovima središnje i istočne Europe, dok će uvjeti na istoku Španjolske i na Balkanskom poluotoku biti suši nego što je uobičajeno.

Dok će sjeverna Europa imati mokru zimu, rijetke kiše predviđene su od juga i istoka Španjolske do većine Italije i Balkanskog poluotoka, navodi AccuWeather. Iako je kiše dosta padalo u dijelovima Italije i Balkana ove jeseni, potrebno je još više padalina u tim područjima kako bi se nadoknadile posljedice ljetnih suša.  

- To ne znači da u ovim područjima neće biti kiše tijekom zimskim mjeseci, ali neće je biti dovoljno, što će dodatno pogoršati sušu koja je u tijeku - rekao je meteorolog Alan Reppert.

U mnogim od tih područja suša će biti još gora na kraju zime nego na početku, što bi moglo imati ozbiljne posljedice za poljoprivredu iduće godine, a i povećati rizik od požara na ljeto i jesen ako proljetne kiše opet budu ispod normalnih razina.

AccuWeather
1/15
AccuWeather
1/25

Komentara 28

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
01:06 20.10.2017.

Hrvatska nije na Balkanu. Mi smo zapadna Europa.

Avatar Matija22
Matija22
00:03 20.10.2017.

znaći na bugarskoj planini balkan će biti suho,hvala na vremenskoj prognozi za taj dio Europe

Avatar ivek
ivek
06:25 20.10.2017.

balkanske drzave,,,bugarska rumunjska srbija kosovo republika makedonija i slovenija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije