Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREŽIVIO UDAR DŽIPA

Slavni rukometaš Zlatko Žagmešter ozlijeđen na Laščini

09.12.2008.
u 17:56

ZAGREB - Slavni zagrebački rukometaš, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Zlatko Žagmešter (65) teško je nastradao prošlog četvrtka kad ga je u večernjim satima na pješačkom prijelazu na Laščini udario džip.

Za upravljačem je bio 19-godišnji mladić koji nije bio pod utjecajem alkohola. Žagmešter je zadobio teške ozljede ruku, nogu i ramena.

– Letio sam 10 metara! Mislim da je vozio barem 100 na sat – kaže popularni Žaga koji leži na kirurškom odjelu bolnice Rebro.

Žao mi je tog dečka
– Žao mi je i tog dečka, ali mislim da mu prijeti pet godina zatvora. Tek je položio vozački i nije smio voziti auto jači od 75 konjskih snaga. Nije mi jasno kako je tako jurio kad je baš na tom dijelu cijeli niz ‘ležećih policajaca’ – kaže slavni rukometaš koji je posebno zahvalan dr. Slavku Davili.

Doktor me spasio
– Spasio mi je život na operaciji. Nakon nesreće, pola sata ležao sam kraj ceste po najgorem mogućem pljusku. Mislio sam da sam gotov.

Žagmeštera su na Rebru posjetili gradonačelnik Milan Bandić i Zvonimir Šostar, pročelnik gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje.

– Nadam se samo da ću se uspjeti oporaviti do sredine siječnja da mogu ići u dvoranu gledati utakmice Svjetskog prvenstva – kaže Žagmešter koji je prije nekoliko godina imao operaciju kuka.

Žagmešter je jedna od najvećih legendi hrvatskog rukometa.

U 50 nastupa za reprezentaciju Jugoslavije postigao je 200 pogodaka. Nastupao je na svjetskim prvenstvima 1964. u Pragu i 1970. u Parizu.

S klubovima Prvomajskom i Medveščakom osvojio je 1960-ih dva naslova prvaka bivše države. S medvjedima je 1965. igrao finale Kupa europskih prvaka, a nastupao je i za njemačke klubove.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije