Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hladno jutro

Slatina se smrzavala na -18, a Virovitica na -16 stupnjeva

hladnoća, zima
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
27.01.2014.
u 08:29

Najviša dnevna temperatura zraka bit će od -5 do -1, a na Jadranu između 7 i 12 Celzijevih stupnjeva.

Iznimno niske temperature zabilježene su jutros u većem dijelu Hrvatske. Tako je najhladnije u 7 sati bilo u Slatini, u kojoj je izmjereno -18 stupnjeva, i Virovitici (-16). U kontinentalnoj Hrvatskoj temperature su se kretale od -10 do -5 stupnjeva, a na Jadranu su bile nešto iznad ništice.

Danas će u većini predjela biti pretežno oblačno, a samo će u Slavoniji i Dalmaciji još u prvom dijelu dana biti barem djelomice sunčano. Mjestimice će pasti malo snijega, prije svega u Gorskome kotaru i Lici te na sjeverozapadu, a na sjevernom Jadranu ponegdje će padati kiša.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od -5 do -1, a na Jadranu između 7 i 12 Celzijevih stupnjeva.

Nova ciklona

Pod utjecajem nove ciklone utorak će biti umjereno do znatno oblačan s čestim oborinama koje će obilnije i češće biti u Dalmaciji nego na sjevernom Jadranu. Osim kiše, uz obalu ponegdje može biti susnježice, uglavnom na sjevernom Jadranu, a u zaobalju i snijega.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena do jaka bura, južnije od Šibenika umjereno do jako jugo, slabjet će u drugom dijelu dana. Na otvorenom moru u Dalmaciji popodne tramontana. Jutro će biti manje hladno u odnosu na prethodne dane. Najviše dnevne temperature bit će na sjevernom Jadranu i u Dalmatinskoj zagori, od 2 do 7°C, uz obalu i na dalmatinskim otocima od 7 do 12°C.

Od sredine tjedna nešto toplije

Ova će ciklona djelovati na vrijeme u našim krajevima sve do kraja tjedna! Od sredine tjedna počet će donositi nešto topliji zrak, pa će na Jadranu od kraja srijede do kraja tjedna biti česte i povremeno obilnije kiše. U unutrašnjosti će također biti oborina, ali će temperature biti “granične”, pa su mogući i kiša i snijeg i kiša koja se zamrzava u dodiru s tlom.

>>Stiže višednevna ciklona Hera s brojnim iznenađenjima

>>Hrvatska u minusu: U Đakovu -11, u Gospiću i Osijeku -10 stupnjeva

Komentara 2

ZA
zaboravi
09:04 27.01.2014.

Kod mene je vec dugo -18-20 puse jak vjetar w-nw I kao da je -3o za minute se sav ukocim.

DI
Dupin iz Kupe kod Siska
10:13 27.01.2014.

11. loše interpretirana vijest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije