Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradsko ruglo

Sl. Brod 'jedinstven' je po stablima - bujaju iz pročelja zgrada

slavonski brod stabla (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
16.08.2013.
u 16:54

Zbog neodržavanja i nebrige vlasnika brojne su zapuštene zgrade u samom centru Slavonskog Broda koje naglo propadaju.

Zbog neodržavanja i nebrige vlasnika brojne su zapuštene zgrade u samom centru Slavonskog Broda koje naglo propadaju. Krovovi se urušavaju, pročelja neuredno strše, a komadi žbuke padaju na pločnike i prijeteća su opasnost za prolaznike.

Na pojedinim zgradama zapuštenost i potpuna nebriga vlasnika da ih barem donekle urede i tako umanje gradsko ruglo, dovela je do toga da po zidovima, krovovima, na terasama i balkonima izrasta drveće. Tako primjerice, na istočnom balkonu nekadašnjeg poznatog brodskog hotela \"Park\" koji sada izgleda razrušeno, devastirano i jednom riječju sablasno, ponikle su i dobrano porasle mlade breze. Na samom Korzu u središtu grada na nekoliko trošnih balkona koji samo što se ne odvale na ulicu zelene se i vrlo uspješno rastu lipe, javori, platane i vrbe.

Pojedine samonikle biljke, čije je sjemenke na desetke metara u vis vjerojatno donio vjetar ili ptice, sada su izrasle u prava mala stabla i naprosto predstavljaju opasnost da se pod naletom vjetra odlome, a debla i krošnje padnu na glavu nekome od prolaznika ili oštete parkirane automobile. Nadležne službe koje bi se trebale pozabaviti ovom \"neviđenom\" i \"čudnovatom\" pojavom očito su \"out of office\" ili možda u zakonu EU ne postoji paragraf kojim bi se sankcioniralo zapuštanje i nebriga. Sudeći po stablima koja su, mogli bismo komotno reći dobrano stasala i na pojedinim mjestima, kao na primjer na robnoj kući \"Vesna\" zarasla u malenu šumicu, očito tu nesmetano rastu već nekoliko godina, a ako ih se ikada bude uklanjalo sigurno će trebati motorka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije