Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brodosplit

Škverani predali tanker "Stena Premium" švedskom naručitelju

tanker
Goran Kovačić/PIXSELL
09.06.2011.
u 14:54

Splićani su do sada za švedsku tvrtku izgradili ukupno 12 sofisticiranih brodova, a tri tankera dobila su ugledno međunarodno priznanje za najznačajnije brodove godine

Splitski škverani službeno su predali Novogradnju 465 švedskom naručitelju, tvrtki Concordia Maritime AB. Riječ je o tankeru namijenjenom za plovidbu i prijevoz nafte i naftnih proizvoda, a nosi ime "Stena Premium".

U ime naručitelja primopredajnu dokumentaciju potpisala je Angelique Burgess, direktorica tvrtke Concordia Maritime Bermuda, a u ime Brodosplita Neven Jug, direktor sektora projektiranja i prodaje. Inače, švedska tvrtka Concordia Maritime višegodišnji je partner Brodosplita čiji su radnici za nju izgradili ukupno dvanaest sofisticiranih brodova.

Tri tankera od njih deset iz programa P-MAX, koliko ih je splitski škver od 2005. godine predao toj kompaniji, dobila su ugledno međunarodno priznanje za najznačajnije  brodove godine. To su "Stena Paris", "Stena Performance" i "Stena Progress". Novogradnja 465 posljednji je iz programa P-MAX od četiri broda koje je splitsko brodogradilište ugovorilo za švedskog naručitelja u ovoj seriji.

Tanker "Stena Premium" dugačak je gotovo 183 metra, širok 40 m, visok 17,90 m, nosivosti 65.055 tona. Pokretat će ga dva motora izgrađena u Brodosplitovoj tvornici dizelskih motora koja će mu omogućavati brzinu od 15,1 čvor.

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
20:03 09.06.2011.

Najinteresantnije ne stoji a to je brod stoji toliko i toliko milijuna EURA. Od toga kada se odbiju izdaci i sve ostaje čista Neto zarada ? Dali je uskok to provjerio dali se radilo namješteno pošteno i dali nije štetnii ugovor podpisan !!???? Jeli istina još i to da se posluje poljoprivredno mi njima brod oni nama 3 stra mala istrošena i nešto malo EURA za platiti radnike i državi poreze ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije