Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatan slučaj

Skupljao orahe na javnoj površini pa dobio račun: 'Znaju ih pokupiti i djeca, hoće li i oni dobiti račune?'

Šibenik: Prodaja oraha na gradskoj tržnici
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
26.09.2022.
u 22:59

– Tek kad su nakon panike obrtnika krenuli negativni komentari na postupanje Grada, naš je kolega od djelatnika Grada dobio poziv da zanemari račun i da je riječ o šali - kažu obrtnici iz Đurđevca

Obrtnik iz Đurđevca dobio je račun na kojeg se prvotno nije previše obazirao, no šokirao se kada je shvatio o čemu je riječ. Naime, Grad Đurđevac izdao mu je račun za najam javne površine za berbu oraha.

 Obrtnik je, kako piše Podravski.hr, u nekoliko navrata pokupio orahe koji su danima stajali ispod stabla uz dječje igralište nedaleko od poslovnog centra. Čini se kako su ga uočili djelatnici gradske uprave jer njihovi uredi gledaju na to područje.

– Naš kolega ne bježi od toga da je pobrao nekoliko oraha, ali stvarno je sramotno da mu se zbog toga izdaje račun i traži bilo kakva naknada. Orahe znaju pokupiti i djeca koja se tu igraju i njihovi roditelji pa se postavlja pitanje hoće li i oni dobiti račune ili netko od građana koji u parku znaju pokupiti kestene – ističu obrtnici.

Njihov se kolega obratio carini i državnom inspektoratu, no oni mu nisu mogli pomoći zbog toga što je račun izdao Grad. 

– Tek kad su nakon panike obrtnika krenuli negativni komentari na postupanje Grada, naš je kolega od djelatnika Grada dobio poziv da zanemari račun i da je riječ o šali. Nikome nije baš svejedno u ovo doba krize dobiti bilo kakav nenadani namet, a ako je to nekome šala, onda je za svaku osudu. Račun je imao sva službena obilježja i predao ga je djelatnik gradske uprave pa naš kolega nije imao razloga sumnjati da je riječ o šali. Ovo je još jedan sramotan potez gradske uprave, bilo da je riječ o stvarnom pokušaju naplate berbe nekoliko oraha ili o šali – dodaju.    

Ured gradonačelnika Hrvoja Jančija istaknuo je kako Grad nije izdao sporan račun. 

– Očito je riječ o neumjesnoj šali ili provokaciji. Ako postoji takav dokument koji bi sadržavao obilježja Grada Đurđevca, najvjerojatnije se radi o krivotvorini, što predstavlja kazneno djelo – navode. Na dokumentu, inače, postoji službeni žig grada Đurđevca, potpis gradonačelnika i poziv na broj na koji se treba uplatiti kazna.

VIDEO Ove bi stvari svako kućanstvo trebalo imati za slučaj nestanka struje, vode i goriva

Ključne riječi

Komentara 3

CA
cavecanem
06:46 27.09.2022.

Nema lova u kraljevskoj šumi kmetovi.

Avatar DIXI
DIXI
07:10 27.09.2022.

Ako je autentično, takvoj upravi čovjek niti orah iz ruke ne bi uzeo.

Avatar Žabac
Žabac
07:54 27.09.2022.

Svijetom vladaju autokratski komuno-fašisti a demokracija i ljudske slobode su ŠARENA LAŽA za mase, tako je u svijetu, pa je tako i kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije