Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IŠLI NA PANTOVČAK

Skupina prosvjednika privedena zbog ometanja prometa

occupy croatia,domagoj margetić
Tomislav Miletić/PIXSELL
11.04.2013.
u 15:58

Među privedenim aktivistima je novinar Domagoj Margetić, koji već 30 dana štrajka glađu

Nevladina organizacija Occupy Croatia danas je na Facebooku izvijestila da su novinar Domagoj Margetić i skupina njihovih aktivista uhićeni tijekom prosvjedne šetnje od Britanskog trga do predsjedničkog ureda na Pantovčaku u Zagrebu.

Iz zagrebačke policije javili su nam da skupina nije uhićena nego "dovedena u policijske prostorije", i to zato što su ometali promet. Naime, hodali su po kolniku, a ne po pločniku te su se oglušili na policijske naredbe da to ne čine.

Motiv prosvjedne šetnje je podrška Margetiću, koji već 30 dana štrajka glađu zbog navodne afere u banci Hypo, o kojoj je sam izvještavao. Margetić traži da predsjednik Ivo Josipović zahvali novinarima koji su razotkrivali velike korupcijske afere te pozove na donošenje Zakona o zaštiti prijavljivača korupcije.

Iz Occupyja tvrde da je Margetić zbog iscrpljenosti nakon prosvjeda premješten u bolnicu Merkur, dok je desetak prosvjednika dovedeno u 1. Policijsku postaju.

>> Zakona o zaštiti prijavljivača korupcije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije