Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sami u akciji

Skupili 11.000 kuna za djecu Haitija

'podravina i bilogora, virovitica, os ibm, 04.03.2010. ucenici os ivane brlic mazuranic skupili su oko 11.000 kuna za pomoc bolesnom prijatelju martinu i djeci haitija snimila: marija lovrenc'
'Marija Lovrenc/VLM'
04.03.2010.
u 16:33

Oko jedanaest tisuća kuna skupili su mališani velika srca, učenici Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić iz Virovitice i područnih škola Čemernica, Taborište, Milanovac, Rezovac i Rezovačke Krčevine.

Na puna dva tjedna virovitički osnovnoškolci odrekli su se se džeparca.

- Skupljeni novac podijelit ćemo za bolesnog prijatelja Martina i za djecu Haitija. Drago mi je što su se odazvali svi razredi. Uz novac, poslat ćemo i pismenu poruku o kojoj ćemo zajednički odlučiti - istaknula je osmašica Kristina Pecolaj, predsjednica učenika.

- Malo sam se odrekla slatkiša, čokoladica i slično. To je za moje prijatelje. Sretna sam jer mogu pomoći - poručila je pak sedmogodišnja Marta iz male Područne škole Taborište.

Učenike, koji su sami inicirali akciju, a u kojoj su ih podržali učitelji, pohvalio je ravnatelj Josip Strmečki, naglasivši kako su đaci pokazali veliki znak solidarnosti.

- Poučili ste i nas, ali i jedni druge, da ste osjetljivi na tuđu nesreću - kazao je Strmečki.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije