Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARLAMENTARNI IZBORI

Škoro potpisao koaliciju sa Zelenom listom i otkrio jedan od razloga propasti pregovora s Mostom

Domovinski pokret predstavio Zelenu listu kao svog partnera za parlamentarne izbore
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/26
19.05.2020.
u 15:05

Škoro je već potpisao koaliciju s Blokom za Hrvatsku i Hrvatskim suverenistima, dok je propao mogući dogovor s Mostom.

Domovinski pokret Miroslava Škore objavio je na konferenciji za medije sklapanje dogovora sa Zelenom koalicijom i zajednički izlazak na izbore. 

Domovinski pokret predstavio Zelenu listu kao svog partnera za parlamentarne izbore
1/26

– Drago mi je što smo danas potpisali sporazum sa Zelenom listom – kazao je Škoro. 

Istaknuo je kako dijele brojne zajedničke teme, kao što je zaštita okoliša i održiv razvoj, te im zahvalio na suradnji koju su imali s njim i kad je bio predsjednički kandidat. 

– Izašli smo iz Gradske skupštine grada Zagreba i vratili smo mandat. Spremamo se za budućnost – naveo je Nenad Matić u obrazloženju njihove odluke. 

Miroslav Škoro osvrnuo se i oko moguće suradnje s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom. 

– Uvjeren sam da će Penava sutra najkasnije donijeti odluku. Meni se čini da je premijerova reakcija bila neprimjerena i ne vidim zašto se trebalo prijetiti Vukovaru. Gradu Vukovaru i Borovu ne treba prijetiti. To nije način komunikacije. Kad Penava razriješi svoj pravni odnos s HDZ-om, onda ćemo razgovarati s njime – kazao je Škoro. 

Naveo je da je mnogo običnih ljudi izašlo iz HDZ-a i dodao: – HDZ nije oligarhija već kartel. 

– Jedan od razloga zašto je propala koalicija s Mostom jest jer su željeli teritorijalnu podjelu. Hrvatska je mala zemlja i ne vidim razlog za podjele – ispričao je. 

VIDEO: Domovinski pokret predstavio još jednog partnera svoje koalicije

– Ivo Enjingi vrhunski je čovjek. Uvjeren sam da ćemo uskoro sjesti za stol i popričati. Nisam za politiku isključivosti. Volim ga i ništa se nije promijenilo. On misli da Domovinski pokret treba ići samostalno, ja mislim da je to prerano.

Rekao je kako su preporuke Stožera konfuzne.

– Mi živimo u zemlji u kojoj udruga Glas poduzetnika pošalje dopis, a najveća stranka to ignorira. Najlakše je spaliti 45 milijardi kuna. 

Najavio je kako će u kampanji potrošiti dva milijuna kuna i da će morati biti skromniji nego u predsjedničkim izborima. 

– Sasvim je svejedno koji će dan biti. HDZ će sa svojim blizancem SDP-om odlučiti kako će morati, a mi ćemo se tome prilagoditi. Razgovarali smo s Marijanom Petir, bili bismo sretni da dobijemo takvu osobu. 

– Ja sam bio jedini kandidat na predsjedničkim izborima koji je imao program. Jedini sam tražio povećanje ovlasti predsjednika jer se inače može ukinuti ta pozicija. 

Podsjećamo, Škoro je već potpisao koaliciju s Blokom za Hrvatsku i Hrvatskim suverenistima, dok je propao mogući dogovor s Mostom. 

Komentara 28

BA
ball
12:49 19.05.2020.

Skoro ti si nada hrvatskog naroda za tebe glasam

PE
petarbukovacZagreb
12:53 19.05.2020.

Premda je premalo vremena za organiziranje stranke koja bi obuhvatila sve nezadovoljnike, Jedino i ispravno je objedinjavanje istomišljenih stranaka za promjene koje svi građani Hrvatske očekuju. Sad ili nikad!

HR
HrvatskaDoNeba
13:03 19.05.2020.

Narod želi ujedinjenu desnicu a njihovo je da to učine.To je pravi slijed.Svi desni zajedno za Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije