Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABOR

Škoro održao presicu o čovjeku koji tvrdi da su ga Srbi pretukli jer je naručio njegovu pjesmu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
30.11.2021.
u 12:44

Teško ozlijeđenog Vinkovčanina Škoro je osobno posjetio nakon incidenta. Nedopustivo je, kaže, da se teško ozljeđivanje kvalificira kao remećenje javnog reda i mira.

Miroslav Škoro održao je u Saboru konferenciju za novinare u povodu incidenta u Starim Jankovcima pretprošlog vikenda. Ondje je, u lovačkom domu, skupina mladića srpske nacionalnosti iz Srijemskih Laza pretukla 28-godišnjeg Vinkovčanina jer je, kako kaže, na slavlju htio naručiti pjesmu "Mata" Miroslava Škore.

Teško ozlijeđenog Vinkovčanina Škoro je osobno posjetio nakon incidenta. Nedopustivo je, kaže, da se teško ozljeđivanje kvalificira kao remećenje javnog reda i mira.

- U prvom očitovanju nadležnih piše da je to posljedica uznemiravanja ili remećenja javnog reda i mira. Mislim da nitko od nas ne bi volio da bilo koji član kućanstva ode na privatnu zabavu, vrati se u ovakvom stanju i da to netko proglasi remećenjem javnog reda i mira. Ovo je prije, po mom laičkom mišljenju, nanošenje teških tjelesnih ozljeda pa, kažu neki, čak i pokušaj ubojstva - ustvrdio je Škoro te naveo kako se grozi bilo kakvog oblika zlostavljanja. 

- Ne znam što bi trebao biti razlog, koja rečenica, koja skladba, koji potez da se nekoga ovako unakazi za život - rekao je Škoro pokazujući fotografiju 28-godišnjaka. 

Navodi kako je žalosno što se događaju stvari poput ove te navodi kako je to "posljedica odnosa u našem društvu danas".  

Pozvao je nadležne institucije da provedu istragu te kazao kako će se založiti da se počinitelji privedu.

Ključne riječi

Komentara 11

OP
optrt
13:10 30.11.2021.

Ako ste objevili sliku i ime pretučenog, isto to učinite i za napadače.

Avatar jebb
jebb
13:23 30.11.2021.

Kako je biti Srbin u Hrvatskoj?! Pa, sa ovakvom vlascu, isto kao i u Srbiji, mozda cak i bolje! Bez straha od pravosudja mozes paliti hrvatske zastave, rusiti spomenike braniteljima, podizati spomenike cetnicima i ratnim zlocincima, premlacivati Hrvate... mjesto u vladi ili barem u Saboru ti je osigurano... Hoce li i Pupavac odrzati konferenciju za novinare povodom ovog teskog stanja Srba u Hrvatskoj?

LO
lonicera
13:00 30.11.2021.

Iz svega napisanog očito je da su državne službe štitile zlostavljače jer su nacionalna manjina. SVI moramo biti isti pred zakonom, i Hrvati i Srbi i Romi i Bošnjaci... I bogati i siromašni. Na ovaj način se ne štiti položaj Srba već jako pogoršava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije