Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
škole pod opsadom

Škole prvaci državne mature brzo napunile svoje razrede

'28.06.2010.,Zagreb - Petra Jambrovic ispunjava prijavnicu za upis u srednju skolu, 5.gimnaziju. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
1/5
Autori: mpk, ir/VLM, iv/VLM, ik, eč/vlm
28.06.2010.
u 20:00

Samo u prva dva sata prijavilo im se više učenika nego što ih mogu upisati.

Gimnazije čiji su maturanti u prosjeku najbolje riješili državnu maturu našle su se pod najžešćom opsadom osmaša. Potvrdila je to i navala učenika na splitsku Treću gimnaziju, koja je na samom vrhu u Hrvatskoj. Samo u prva dva sata prijavilo im se više učenika nego što ih mogu upisati, i to većina sa 60 ili više bodova.

– Bit će ovo naš najbolji upis – prokomentirala je ravnateljica Mirjana Matijević. Tin Martin Mrčela želi se upisati u Treću jer je kaže "najbolji izbor za daljnje obrazovanje". On je iz osnovne škole donio 63 boda, a njegova kolegica Petra Lerinc 61 bod i izabrala je Treću gimnaziju "jer su profesori odlični". Odlični rezultati na državnoj maturi pozornost osmaša skrenuli su na Gimnaziju Čakovec.

>>Navala na gimnaziju i smjer vozača kamiona

– Imamo pravu navalu! Evo, prvog dana do podneva prijavilo se više djece nego što ih možemo upisati. Prije nekoliko godina upisivali smo sve koji bi prešli bodovni prag, ali ove godine neke ćemo morati odbiti – prokomentirala je ravnateljica Tea Dragić Runjak. Glavobolju zbog upisa danas je imala i ravnateljica zagrebačke Petnaeste gimnazije Veronika Javor, čija je škola već godinama jedna od najatraktivnijih. – Visok rezultat učenika na državnoj maturi nije pridonio pritisku na našu školu jer je interes za nas već godinama velik. Nemamo ni jednu prijavu s manje od 61 boda – kazala je ravnateljica Veronika Javor.

– Nikad nismo imali ovakav pritisak. Upisujemo 168 učenika, a prijavljena su 224 i još dolaze. Čak 161 prijavljeni ima 161 i više bodova, a dodatne razrede ne možemo formirati – kazao je Petar Mladinić, ravnatelj zagrebačke 5. gimnazije, priznajući da je rezultat državne mature pridonio interesu učenika.

I druge atraktivne gimnazije u velikim gradovima poput zagrebačke Druge, Sedme, Šesnaeste, Četvrte, splitske Marka Marulića, riječke Andrije Mohorovičića kao i prošlih godina imale su više prijavljenih nego što ih mogu upisati.

Komentara 1

CI
cickova
08:29 29.06.2010.

ko da je bitna skola, onoliko koliko sam zagrijes stolac, toliko ces i plodova ubrat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije