Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podrška epidemiologu Kaiću

Skeptici: Nenad Bakić kontinuirano provodi napade sa svojeg Facebook profila

Zagreb: Epidemiolog Bernard Kaić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
11.01.2024.
u 16:23

"U svakom civiliziranom društvu očekivali bismo da se ministar zdravstva i premijer aktivno zauzmu za liječnike i osude svaki napad na njih i njihov profesionalni integritet"

Društvo za promociju znanosti i kritičkog mišljenja – Skeptici poslalo je javnosti pismo u kojem staje na stranu epidemiologa Bernarda Kaića koji je u komentarima primio i prijetnje obitelji. Pismo prenosimo u cijelosti:

"Ministru zdravstva, Vladi RH i svim našim građanima, 
U ime Društva za promociju znanosti i kritičkog mišljenja, 

Ovim putem izražavamo punu podršku epidemiologu Bernardu Kaiću i svim liječnicima koji su od početka pandemije bili izloženi vrijeđanju i difamaciji od strane pojedinaca, posebno ističući kontinuirane napade koje Nenad Bakić provodi putem svog Facebook profila. 

VEZANI ČLANCI:

Snažno osuđujemo nedostatak javne podrške od strane institucija u kojima ovi liječnici rade, uključujući Ministarstvo zdravstva i ministra Vilija Beroša. Ovo nedjelovanje šalje zabrinjavajuću poruku da Vlada Republike Hrvatske ne samo da ne osuđuje ove napade, već i da time posredno podržava pojedince poput Nenada Bakića. U svakom civiliziranom društvu očekivali bismo da se ministar zdravstva i premijer aktivno zauzmu za liječnike i osude svaki napad na njih i njihov profesionalni integritet. Stoga snažno apeliramo na premijera Republike Hrvatske da javno osudi huškanja protiv znanstvenika i liječnika, posebno ona koja Nenad Bakić provodi već tri godine na svojoj stranici. Još jednom naglašavamo da šutnja u ovakvim slučajevima ne znači neutralnost, već podrazumijeva indirektnu podršku takvim napadima. Stoga pozivamo sve relevantne institucije i dužnosnike da aktivno zauzmu stav protiv svakog oblika napada na znanstvenu zajednicu i naročito medicinske stručnjake koji su neumorno radili tijekom pandemije pod iznimno teškim okolnostima, nerijetko dovodeći u opasnost svoje zdravlje i život. 

Želimo vas izvijestiti da smo o ovom slučaju obavijestili i Europsku komisiju, kako bismo istaknuli važnost ovog problema na međunarodnoj razini i zatražili njihovu podršku u zaštiti znanstvenika i liječnika".

VIDEO Mala podravska općina Legrad za bolju demografsku sliku i zadržavanje mladih parova s 1000 eura pomaže umjetnu oplodnju

Komentara 4

PE
perozert2
23:08 11.01.2024.

Nepošteni i plaćeni napadaju poštene i poduzetne. Svašta i to naravno prenosite. Podrška Bakiću!

VI
VictorLiber
19:25 12.01.2024.

Ovdje se mora postaviti jedno drugo pitanje. Naime, do kada će baš svaka spodoba moći iznositi bilo kakve navode kao apsolutne istine? Premijer i ministri su se (pre)zdušno zauzimali za razno razne Kajiće, a onda na bazi njihovih istina i neznanja i postupali. Problem je u tome što je svakom normalnom čovjeku jasno da je strogo zabranjeno djelovati na temelju neznanja. Sad još moramo slušati ove što cminzdre, jer je netko ukazao na to da ne znaju ništa ili pak postupaju protiv moralnih normi iz nekog njima jasnog interesa. Sramota!

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
17:57 11.01.2024.

Bakić je jedan od najuspješnijih romskih poduzetnika i ne mogu vjerovati da bi se bavio takvim stvarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije