Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća na odmoru

Skela pala učeniku na rame, pustili ga kući s ogrebotinom

oš spinut (1)
Foto: Nino Strmotić/PIXSELL
1/3
25.11.2010.
u 12:17

Dječak nije životno ugrožen. Nesreća se dogodila pred zgradom Osnovne škole Spinut u Teslinoj ulici oko 11.30 sati

Osmogodišnji dječak, učenik drugog razreda splitske Osnovne škole Spinut, lakše je ozlijeđen ispred školske zgrade kada je tijekom odmora na njega pala građevinska skela.

Na sreću, udarila ga je samo po ramenu, a u splitskoj su mu bolnici konstatirane lakše tjelesne ozlijede. Pušten je kući s flasterom na ogrebotini.

Na školskoj zgradi u Teslinoj ulici, neslužbeno doznajemo, radove su izvodili radnici tvrtke Bojamont. Samostojeća skela, kažu očevici, počela se micati, vjerojatno su joj popustili kotači. Radnik koji je na njoj stajao uspio je skočiti, ali je skela u padu udarila osmogodišnjaka u rame.

Čim je vijest procurila u javnost, u školi je nastala prava drama .

– Zvali su roditelji gotovo svih 600 učenika – rekla je uzrujana ravnateljica Sanja Čagalj, kojoj je laknulo kada joj je dječakova majka iz bolnice javila da je sve u redu te da je pušten kući.

Prvo je bila ljutita na medije koji su uznemirili javnost, ali poslijepodne je poslala priopćenje.

“Sve što u ovom trenutku mogu reći jest da suosjećamo s našim učenikom i njegovim roditeljima zbog nesretnog događaja. Sretni smo što je sve dobro završilo i što neće imati nikakvih posljedica”, napisala je ravnateljica.

– Zbog obilnih kiša u školskom se dvorištu stvaraju lokve koje se danima zadržavaju na kamenim pločama, koje postaju skliske i opasne za učenike i djelatnike. U namjeri da riješimo problem dotrajalog i oštećenog odvodnog sustava, poduzeli smo rekonstrukciju dijela slivnika. Iako smo željeli najbolje, dogodio se nesretan slučaj koji je, na svu sreću, dobro završio – objasnila je Sanja Čagalj.

Odmah nakon dojave o nesreći djelatnici splitske policije došli su na mjesto događaja. Očevid je završen, a više informacija o tome tko je odgovoran te zbog čega skela nije bila učvršćena, znat će se danas.

Ključne riječi

Komentara 7

BA
BandaZG
13:21 25.11.2010.

@ronin Ne smiju, škola je odgovorna ako im to dopušta.

CH
chemica
14:40 25.11.2010.

Je, škola je odgovorna. Daj ti urazumi malog kretena, a da ti sutra ne uleti u školu ponosni tatica koji misli da je najpametniji na svijetu. Ljudi, imate državu samo na papiru, kako to ne razumijete. Zna se što se smije, a što ne, samo nam \"fali\" sustav kontrole. Zakoni su postali normalni, \"usuglašeni sa smjernicama europske unije\", ali što to vrijedi kada balkanski divljaci još uvijek žive po nekim svojim \"pravilima\".

RO
ronin
13:03 25.11.2010.

smiju li se osmogodišnjaci šetati ulicom pod malim odmorom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije