Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabludjeli pastiri
Povratak na članak

Skandali tresu crkvu: Pedofiliju izgoniti ognjem i mačem!

Početna teza Crkve otprije desetak godina "pedofila ni dva promila" se istopila pa je najnoviji slučaj seksualnog zlostavljanja vjeroučenika u Bibinju završio – u Vatikanu.

Komentari 51

ZE
.zeitgeist.
16:30 18.03.2012.

Sve religije treba marginalizirati. Tko želi, nek se moli doma ili u crkvi. U normalnom i zdravom društvu nema mjesta za religije i sekte.

VL
ZE
.zeitgeist.
16:33 18.03.2012.

Nije b0og stvorio čovjeka na svoju sliku, nego je čovjek stvorio boga na svoju sliku. Svi bogovi su bili besmrtni!

VL
EN
ENTUZIJASTA
16:45 18.03.2012.

Nije mi jasno kako ti vjernici ne vide licemjerje u činjenici da njihove moralne ikone znaju istinu,a nitko od istih ne gukne i ne poduzme najlakšu stvar na svijetu-prijavi slučaj policiji????? Crkvu treba zabraniti kao i svaku zločinačku organizaciju,a Vatikansko bogatstvo podijeliti žrtvama njihovog naukovanja!

VL
SU
Sumerianlord
17:14 18.03.2012.

E da....! Da se od početka izgonilo zlo, grijeh i sotona iz crkve, da novac i moć nije draži nego Boga duhom vidjeti, da se dosljedno provode Krisove humanističke i duhovne misli do takvih gnjusoba nikada nebi niti došlo a svijet bi bio ljepše mjesto! Žalosno je što duhovna struktura reagira tek kada se sve javno razotkrije! Poznavajući Evanđelja mogu samo zaključiti! To su Najamnici i licemjeri kao Farizeji a ne Duhovni Pastiri, zajedno sa Papom!

VL
TO
Toni50
17:30 18.03.2012.

Početna teza Crkve otprije desetak godina \"pedofila ni dva promila\" se istopila pa je najnoviji slučaj seksualnog zlostavljanja vjeroučenika u Bibinju završio – u Vatikanu. I to samo nakon jednoga tipa koji je navodno \"bio na hrvatski način zlostavljan\"..Svečenik jee teško disao! Nije bila asma nego zna se. Ne silovan nitko nije bio silovan ali je afera do neba ( a silovanje u hrvtsakoj je zna se ako pogladiš amerikanku po stražnjici ( bez svjedoka) a ona kao krunski svjedok ode nakon 2-3 dana i prijavi --- silovanjer ne rukovanje !!! Tako kada se to sve shvati kako su hrvati žrtve vjeroivatno se da doneti neki realniji zaključak od maštovitih novinarskih izjava i objava istine u hrvatskoj o sttrašnj pedofiliji ..... A zauauzimaju bez riječi za pride i pridonošenje propagandnih povorki spličanima za slobodnu ortijentaciju u seksu!!!

VL
NI
nibunika
17:37 18.03.2012.

Katolička crkva, ukoliko se uistinu želi boriti protiv pedofilije, treba ukinuti sakrament ispovijedi za djecu do 18 godina, na kojoj oni naivno pričaju o svojim dječjim seksualnim maštarijama,ili iskustvima (iako mislim da bi ispovijed trebalo ukinuti za sve kao što je to slučaj kod protestanata).

VL
CH
Charles
17:46 18.03.2012.

Hm, hm. Sad je malo jasnije i što je to crkva radila u proteklih 2000 godina - kada je obilato koristila metodu koju predlaže i sada: oganj i mač! U svjetlu toga crkva je, dakle, 2000 godina, ognjem i mačem,, uglavnom proganjala svoje pe-de-re!

VL
OB
-obrisani-
17:47 18.03.2012.

. ..a tek ovo.. . ..Katolička crkva u SAD-u u dubokoj je krizi zbog pedofilije koja je među svećenicima poprimila takve razmjere da ugrožava povjerenje vjernika u tu instituciju i izaziva sumnju američkog pravosuđa u privrženost vodstva Katoličke crkve američkim zakonima. . Prema tvrdnjama najnakladnijeg američkog newsmagazina Time, za pedofiliju je u SAD-u optuženo oko 2000 katoličkih svećenika u više od pola od 194 biskupije, od onih na dnu crkvene hijerarhije do biskupa. ....... . .

VL
OB
-obrisani-
17:50 18.03.2012.

. ...ognjem i mač....ma daaaajte...Nije dovoljno zatražiti oprost za nedjela svećenika pedofila\' . ......lomače i razapeti na krizu...! .......... . .

VL
CH
Charles
17:53 18.03.2012.

@zlako Crkva ne može ukinuti celibat jer je celibat temelj njezine tzv. vjere. Misliš li da bi bilo koji pop bio u stanju, poput Abrahama, u ime vjere, doista žrtvovati svoje dijete? Naravno da ne bi, niti jedan od njihh to ne bi napravio, jer svi oni znaju da bog ne bi intervenirao. To bi, pak, odmah pokazalo da niti jedan od njih, u stvari, u boga doista niti ne vjeruje! I tako bi se ta njihova vjera pokazala da je ništavna i bezvezna. To je stvarni smisao celibata.

VL
IO
Iohannes
17:54 18.03.2012.

Upravo tako - skandali tresu Crkvu! Vama u VL i ostalim medijima na prvom mjestu i jest do skandala! Da vam je do pedofilije, onda bi pošteno istraživali pa bi se vidjelo koliko je ima po školama, sportskim klubovima itd. Ovako, vi proizvodite skandale tempirane na Crkvu... Valjda imate razlog za svoju rabotu. Ali ne očekujte da normalan čovjek povjeruje kako je drugdje nema. I stoga ova hajka podsjeća na vrijeme totalitarizma kada je Crkva bila \"najveći neprijatelj napretka\". A u napretku prema istini, najveći neprijatelji su naši pomno tempirani, ideologizirani mediji. U tolikim smo problemima, nijednomu nisu našli uzrok i vinovnike. Zašto je krupni kapital samo u HR - u odnosu na cijelu EU neplodan i ne dopirnosi povećanju BDP-a, zašto naše banke daju najveće kamate itd.itd? Nećemo koda vas pročitati istinu o bitnim stvarima, ali zaglupljivanje pd krinkom \"informiranja\" da - to su uostalom nudili i komunisti do 90-ih!

VL
ĆA
ćaćaća
17:57 18.03.2012.

razlika između naše crkve i naših političara je u tome.. što su u crkvi pjedinci ******...a u politici je obrnuto:))

VL
KL
klubuhb1
18:13 18.03.2012.

Pa kaj je ovo ? Ovdje članak o pede***a iz Vatikan Holdinga a tamo članak o ped***** iz Ogulina. Pa nedelja je , kaj nema ništ pametnije ???

VL
NE
nemoguvise
18:21 18.03.2012.

Dijeci do 18. godine treba zabraniti ulaz u crkvu.tko se poslije 18. zeli \"ispirati\",izvoli.

VL
NE
nemoguvise
18:25 18.03.2012.

Pa da vidimo koliko vjernika ce na kraju ostati.2000 godina je dosta,nemogu vise.

VL
NE
nemoguvise
18:36 18.03.2012.

Drugacije ne ide.Previse su mocni.Roditelji nemojte krstiti dijecu,prva pricest itd.Tkome to jos treba?Pa ne zivimo u 10 stoljecu.To je vasa duznost.Dosta ja bilo,nemogu vise.

VL
HR
hrvatin
18:55 18.03.2012.

Grozno je i bolno ovo citati,posebno ljudima u kojima je ukorijenjena jaka vjera.Niti jedan svecenik koji je osjetio bozji poziv u srcu da se zaredi,nece nikada raditi ovakve grozne i odvratne stvari.Ovi koji to cine su sotone preobucene u sveto ruho koje nemaju nikakav osjecaj za Boga ni ljude i koji su otisli u svecenike uglavnom da bi se besplatno skolovali pa istupili iz reda Crkve ili da bi ostali u crkvenom redu i besplatno zivili.Takve treba,bas kao sto pise,izgoniti ognjem i macem.Vjernik sam i u pravim svecenicma vidim olicenje zivog Krista i zato me ovake stvari jos vise uznemiruju.Ipak,za utjehu ostaje cinjenica da je velika vecina svecenika odana Kristu i Njegovoj Crkvi.Roditeljima zlostavljanje djece i djeci samoj,neka svemoguci Bog udijeli svaku utjehu i cuva ih od svakog zla.

VL
NE
nemoguvise
19:05 18.03.2012.

1 18.03.2012. u 18:55h hrvatin je napisao/la: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hrvatin,vjeruj i dalje,ali zato sto ti vjerujes ,ne moraju i tvoja dijeca vjerovati.Ostavi im izbor.Osim toga,moliti se mozes i doma,za to ti ne treba crkva i mantijasi.

VL
HR
hrvatin
19:10 18.03.2012.

nemoguvise,neka ti se Bog smiluje jer ti ne znas sto govoris.Osim toga,umjesto da blatis crkvu Kristovu i prave svecenike,posveti malo vremena pravopisu.Ne pise se i ne govori dijeci nego djeci i ne pise se tkome nego kome.Samo ti jos zelimm reci da mene nece nikakva sila odvojiti od Boga i crkve,pa ni tvoje \"prijateljske\" sugestije.Sram te bilo,ako si katolik,zvati svecenike mantijasima.

VL
CH
Charles
16:50 18.03.2012.

Sad je malo jasnije zašto to crkva toliko inzistira na nedjeljnim misama: Da bi se Nedjeljko, nedjeljom, mogao baviti djecom!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.