Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MNOGI ZAMJERILI

Skandal usred tragedije: Budući njemački kancelar smijao se usred obilaska pogođenog područja

Foto: REUTERS
1/3
18.07.2021.
u 12:53

U Erfstadtu i okolici se zbog porušenih kuća koje je odnijela bujica još mnoge osobe vode kao nestale.

Demokršćanski kandidat za kancelara na parlamentarnim izborima u Njemačkoj Armin Laschet ispričao se u nedjelju zbog smijanja tijekom obilaska poplavom pogođenih područja dan ranije.

„Žalim zbog dojma koji je nastao nakon jednog razgovora. To je bilo neprimjereno i zbog toga mi je žao. Nama sudbina pogođenih leži na srcu“, poručio je Armin Laschet (Kršćansko-demokratska unija CDU) preko Twittera.

 

Isprika se odnosi na jednu situaciju tijekom zajedničkog obilaska s njemačkim predsjednikom Frank-Walterom Steinmeierom poplavama pogođenih područja u gradu Erfstadtu u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija kojoj je Laschet na čelu.

U jednom trenutku, dok se predsjednik obraćao okupljenima, na snimci je u pozadini vidljivo kako Laschet i njegov suradnik razgovaraju i pritom se smiju što su mnogi zbog ozbiljnosti situacije i trenutka ocijenili neukusnim.

„Način na koji se Armin Laschet, u trenutku kada se predsjednik obraća pogođenima, u pozadini neozbiljno ponaša, je bez poštovanja i zaslužuje osudu“, rekao je glavni tajnik Socijaldemokratske stranke Njemačke Lars Klingbeil u razgovoru za Bild am Sonntag.

Na društvenim mrežama se brzo pojavila gomila osuda Laschetovog ponašanja tijekom boravka u teško pogođenom Erfstadtu. Bivši predsjednik Njemačkog etičkog vijeća, Petar Dabrock je Laschetovo ponašanje opisao kao „pomanjkanje pijeteta prema žrtvama“.

VIDEO: Poplave u Njemačkoj i Nizozemskoj

U Erfstadtu i okolici se zbog porušenih kuća koje je odnijela bujica još mnoge osobe vode kao nestale.

Broj žrtava u pogođenim područjima gdje su u noći sa srijede na četvrtak obilne kiše izazvale izlijevanje rijeka iz korita, popeo se u nedjelju prijepodne na 156.U pogođenim područjima u saveznim pokrajinama Sjeverna Rajna-Vestfalija i Porajnje-Falačka broj žrtava se u međuvremenu popeo na 155.

Armin Laschet bi, prema sadašnjim ispitivanjima javnog mijenja, nakon parlamentarnih izbora krajem rujna mogao na kancelarskoj poziciji naslijediti Angelu Merkel koja se nakon ovih izbora povlači iz politike.

Komentara 14

ZB
Zoki-Bijela
13:08 18.07.2021.

Sta kaze Penelopea na ovo..

Avatar Member berries
Member berries
13:04 18.07.2021.

Dobro još nije baljezga o puknutim cjevima

ST
Stari
13:25 18.07.2021.

Ima nas svakakvih.Kad smo izašli na ulicu nakon potresa, blijedi i sa grčem u želucu jedan moj susjed puši i smije se. Ista stvar kad su raketirali toranj na Sljemenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije