Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal u HRZ-u
Povratak na članak

Skandal u bazi u Zadru platilo devet pilota, časnika i vojnika

Kažnjena samovolja vojnih pilota koji su na let poveli prerušenog civila, poznatog zbog sumnji u krijumčarenje oružjem

Komentari 56

DU
Deleted user
00:00 27.11.2019.

Ok, sve 5! Vojnici su dobili svoje, čak i onaj siromaček na prijavnici baze. Ali, za aferu je javnost saznala tek nakon što su je otkrili novinari NOVA TV, pa ispada, da je ovi nisu otkrili, što? Nikom ništa, kao i obično? Što će biti s kriminalnom klikom iz MORH-a, koja je prikrivala aferu puna 2 mjeseca? S tom gomilom uhljeba visokih činova i visokih funkcija koji se čitav radni vijek nisu makli s Krešimirovog trga, ne znaju s koje strane puška puca, ali ih to ne priječi da si masovno dijele činove i promaknuća i koriste sve moguće povlastice, od "službenih" stanova, do mukte žderačine u restoranu MORH-a. To su ljudi koji već tridesetak godina čine nepopravljivu štetu obrambenom sustavu, vojsci i vojnicima (pravima), i krše zakone i propise na sve moguće načine. Hoće li itko u ovoj državi postaviti pitanje odgovornosti tog legla kriminala za ovu i ostale svinjarije, ili će opet sve ostati na "sitnoj ribi"?

VL
ZO
Zooltan
04:26 27.11.2019.

i što bi bilo da afera nije procurila u javnost - ništa

VL
KR
Kruc
06:08 27.11.2019.

Krstičević je pametnije da ode. Očito čovijek nije za taj posao Nek ode dok je vrijeme

VL
DU
Deleted user
06:59 27.11.2019.

ministar i sundov su krivi sto im u petrinji vojnika izbodu nozem...nije to njihov problem jer je u pitanju hrvat vojnik...a egzekutori su pripadnici nacionalne manjine...a oni moraju biti pozitivno diskriminirani....itd

VL
JU
juma
22:44 26.11.2019.

Dok su bili zrakomlati i vrtoleti, sve je bilo u redu. Cim su se, kao u bivsoj drzavi poceli zvati helikopterima, dosla je korupcija, nerad i neodgovornost.

VL
ZB
Zbrega
23:38 26.11.2019.

Sramota Ministar pod hitno podnjeti ostavku

VL
PO
pointmaker
23:02 26.11.2019.

krstičeviću - ostavka!! ovo je uvjerljivo najopasniji skandal zadnjih deset godina!! kakav je to kadar kakvi su to strucnjaci?? maknite one kojima tamo nije mjesto počnite od ministra.... hoće li i avionske bombe švercati još malo?? a kome su to oni švercali, za koga?? plaše nas siromašnim migrantima a unutar institucija se ovo događa!! to nije opasno?!

VL
DO
domxerex
22:40 26.11.2019.

Najbolje još jednom izabrati izraelce koji ovaj puta imaju potporu amera i tvornice. Njnima se isplati i platiti pa makar ništa ne dobili samo zato da antife više ne hodaju po "svetoj" zemlji i pričaju o priviđanju nekih kvislinških zmija dok zemlju realno truju crvene zmijurine.

VL
NK
Najam krova
06:49 27.11.2019.

KING je pobjednik.

VL
SN
SNV
07:41 27.11.2019.

U bazi na Zemuniku su svi hadezeovci,nekad su prevozili tko zna što a sad samo mafijaše.Jad i bjeda HV

VL
LJ
Ljupka
08:53 27.11.2019.

Tko će nam ostati voziti sve te silne avione?!

VL
DU
Deleted user
07:39 27.11.2019.

Stara hrvatska boljka neuređenih sustava. Zapovjednici ne mogu skoro ništa , osim ako se nešto dogodi onda su odgovorni. Idemo redom, dali je Ministar obrane civil, je civil je da veći civil ne može biti, pa dali je bilo koji zapovjednik ikada tražio pisani papir da se ministre obrane vozi vojnim letjelicama i kojim, nije i bolje da nije, smjenili bi ga istog trena. E pa kad može ovaj civil na časnu riječ zašto ne može i drugi. Drugo dali je tim pilotima ikada poslije 2007. god. održano predavanje o sigurnosnim mjerama i načinu rada kriminalnih i obavještajnih struktura.Pa one ne rade po načelu kragne gore,sunčane naočale neprozirne a na leđima piše KGB ili BIA ili CIA ili Koza nostra pa da im cure po Kalalargi padaju oko vrata. Oni postaju prijatelji, pomažu, piju, a samo oni znaju kako i zašto,eto pa razmislite.Da je netko ispao naivan , ali nije htio, fakat je, i tu je točka.Sa svim vojnicima treba raditi baren 2x godišnje sigurnosne pripreme, regulirati propisima prevoženja civila vojnim letjelicama, zašto ne odobriti zapovjedniku Krila, Zb, da može pod određenim uvjetima odobriti prevoženje civila, ali uz evidenciju, razloga, osobe i nastalog troška recimo., ovako svi se prave mutavi, svi znaju, pa koga ufate, nadrapao je.

VL
Avatar comparator
comparator
10:38 27.11.2019.

Čini mi se da Amerikancima odgovara situacija u kojoj Hrvatska nebi imala svoje avione kako bi natjerala Srbiju na razoružanje. Ujedno upravo Nato igra igru kojom se područje Balkana želi demilitizirati šro u osnovi nebi bilo loše ali nama ni najmanje ne odgovara jer Srbija u tom slučaju može preuzeti opet neku ulogu žandara kojoj bi ona bila dodijeljena nakon balkanizacije takozvane regije kojoj teže velike sile. Dakle gledajući s oprezom na situaciju ispada kako nam ne odgovara bilo kakva naklonost koja to nije. Naklonosti bez interesa ne postoji i toga moramo biti svjesni. Incidenti koji su ovdje spominju to nisu jer se radi o vrlo lošoj slici svijesti naših visokih vojnih stručnjaka koji ovdje zataškavaju nesposobnost . Politika koja ide na ruku bilo kome osim obrani i kalkuliranjem s nabavom nužnih aviona je nedopustiva . Nikakve smjene ne mogu umanjiti vidljivu neorganiziranost vojske koja u ovom trenutku ne služi svrsi . Mala profesionalna i pričuvna po meni nisu uopće osmišljene nego sve izgleda kao nešto nepovezano što opovrgava Šundova ! Ne želim strašiti narod nego potaknuti raspravu u onim političkim krugovima koji baš ništa ne znaju o vojsci a o njoj odlučuju .

VL
MI
mile88
02:05 27.11.2019.

to je demokracija

VL
SS
sokac sa drave
23:06 26.11.2019.

Hocemo istinu imena i prezimena ovih izdajica.Hocemo mjesto rodjenja mora se znati dali su ovi lopovi sverceri kamenjarci ili ovi drugi iz kulturne ravnice.

VL
AS
antun sklepic
07:08 27.11.2019.

neznam samo čemu sva ta ćuđenja sa pilotima pa cjela država nam je u kriminalu stradaju večinom sitni kokošari i to po brzom postupku nestignu se ni žalit već su u buksi.

VL
DU
Deleted user
09:54 27.11.2019.

mislim da je najviše kriv vojnik sa prijavnice... da je zaustavio svog šefa i da je prepoznao lažnog pilota sve bi dobro završilo... uostalom, tko ga je pustio na prijavnicu kada ne prepoznaje svakog od 15 000 hrvatskih vojnika?

VL
DU
Deleted user
23:07 26.11.2019.

Mislim kako će se svatko moći s tim složiti da je bolje biti anonimni "helikopteraš" nego poznati pijanec.

VL
Avatar navijač
navijač
22:30 26.11.2019.

Samo nas zavlače za eskadrilu, nema od toga ništa. Izgubit će izbore i pojeo vuk magare.

VL
RE
redere
08:01 27.11.2019.

S obzirom kakvu vojnu zapovjednicu I ministra obrane imamo,strava je blaga rijec imamo odlicnu vojsku.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.