Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fotografije

Skamenjena vječnost u "Skradinskoj niski bisera"

skradin
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
30.09.2010.
u 14:12

U Muzeju Grada Skradina otvorena izložba fotografija Mile Stanković, novinarke Večernjeg lista iz Širokog Brijega, i Ante Guge, dugogodišnjeg novinara Slobodne Dalmacije.

SKRADIN - U Skradinu sam pronašla svoju drugu skamenjenu vječnost. Prva je ona o kojoj pjeva naš hrvatski pjesnik Antun Branko Šimić u svojoj Pjesmi jednom brijegu - jezgrovito je opisala svoj doživljaj ljepota Skradina Mila Stanković, novinarka Večernjeg lista iz Širokog Brijega, koja je zajedno s Antom Gugom autorica netom otvorene izložbe fotografija u Muzeju Grada Skradina.

- Skradinska niska bisera - nazvana je izložba niza fotografija otisnutih na platnu, a na kojima su pomno odabrani motivi sa skradinskih ulica i trgova, "zarobljeni" trenuci iz života Skradinjana i njegovih nebrojnih gostiju te svjedočanstva neporecive ljepote iz neposrednoga skradinskog prirodnog okruženja: kanjona rijeke Krke, otočića Visovca, Skradinskog buka...

- Ova je izložba nastala sasvim slučajno, dok smo pripremali film o Skradinu i njegovim ljepotama. Svakim danom sam se sve više zaljubljivao u Skradin, tako da sad mogu slobodno reći da sam ovisnik o skradinskim ljepotama. Fotografska umjetnost ponekad se podcjenjuje, ali ponekad se samo u tisućitom ili 125. dijelu sekunde uspije uhvatiti nešto zašto bi, primjerice, slikaru trebalo i 125 dana - slikovito je objasnio Ante Gugo, inače dugogodišnji novinar Slobodne Dalmacije, proces nastajanja fotografija iz Skradinske niske bisera.

Na Dan Grada Skradina premijerno se prikazuje i upravo završeni film A. Guge o prirodnim, kulturnim i povijesnim vrednotama skradinskog područja.

Komentara 1

PE
perfa
13:48 01.10.2010.

skradin je zakon

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije