Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smaknuo mentora

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un pogubio ujaka zbog veleizdaje

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
12.12.2013.
u 23:39

Uhićen je prije nekoliko dana kada su ga pripadnici snaga sigurnosti odveli s jedne sjednice u Pyongyangu, a prvo objašnjenje bilo je kako je uhićen zbog "kriminalnih djela uzrokovanih političkim ambicijama".

Sjevernokorejski državni mediji objavili su kako je Jang Song Thaek, ujak predsjednika Kim Jong-una pogubljen zbog veleizdaje.

Dugi niz godina Jang Song Thaek bio je drugi najmoćniji čovjek Sjeverne Koreje, a smatran je i Jong-unovim mentorom tijekom prvih mjeseci vladavine mladog predsjednika, čovjekom koji je iza prijstolja vukao sve poteze.

Uhićen je prije nekoliko dana kada su ga pripadnici snaga sigurnosti odveli s jedne sjednice u Pyongyangu, a prvo objašnjenje bilo je kako je uhićen zbog "kriminalnih djela uzrokovanih političkim ambicijama".

Uz ove optužbe, državna novinska agencija KCNA tvrdila je kako je Song Thaek održavao i neprimjerene veze sa nekoliko žena, kako se navikao na kapitalistički način života, da je koristio droge te da je potajno švercao stranom valutom.

Komentara 12

Avatar puky
puky
07:17 13.12.2013.

... onda je jakovina odlično prošao ... njega je njegov sekretara Milanović samo veslom opaučio jer nije želio ići besplatno sa dvije tajnice na Bali ... strava ...

BA
barbaizamerike
07:41 13.12.2013.

kod nas obratno politicari napreduju ako su dobri sa zenama utjecajnih politicara

ZE
zelenakrava
08:59 13.12.2013.

Nije mi jasno da li je večernjakov novinar upućeniji od ostalih. On tvrdi da je pogubljen ujak a HINA tvrdi tetak Kim Jong Una. Razlika je velika. Ujak mu je krvni rod (brat njegove majke) a tetak muž sestre njegova oca. Hina još dodaje da je to učinjeno na inicijativu njegove tete koja se htjela riješiti supruga,što baca novo svjetlo na sve to. Pravu istinu na žalost danas je zbog zatvorenosti Sj.Koreje nemoguće saznati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije