Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog prosvjeda

Sjeverna Koreja prijeti Južnoj: Napast ćemo nemilosrdno, bez najave

prosvjed seul
Foto: Reuters/PIXSELL
20.12.2013.
u 20:51

Sjevernokorejski diktator prijeti jer su mu u Seoulu zapalili sliku

“Napast ćemo vas bez ikakve najave i nemilosrdno!”, poručio je sjevernokorejski vođa Kim Jong-un susjednoj Južnoj Koreji i to telefaksom! Južnokorejska vlada potvrdila je da je primila telefaks iz Pyongyanga i kako je na njega primjereno odgovorila.

Isprovociran prosvjedima

– Odgovorili smo im također faksom naglasivši da, ako se provokacije nastave, uslijedit će odlučan odgovor – poručio je glasnogovornik južnokorejskog ministarstva obrane Kim Min-seok.Uznemireni Kim Jong-un u faksu je napisao da će se napad dogoditi ako se ponove demonstracije i napad na njihov dignitet u središtu Seoula.Tamo su naime povodom druge obljetnice smrti bivšeg sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-ila održani prosvjedi protiv režima u Pyongyangu te su na trgu najprije obješene lutke s likovima članova diktatorske dinastije Kim Il-sunga, Kim Jong-ila i aktualnog vođe Kim Jong-una, a nakon toga i zapaljene sa zastavom Sjeverne Koreje.

Odvraćanje pažnje

Analitičari pak smatraju da je zapravo riječ o klasičnom odvraćanju pažnje od problema unutar same Sjeverne Koreje, čemu je Kim Jong-un u posljednje vrijeme često pribjegavao.Prije nekoliko mjeseci, kada su zajedničke vojne vježbe imali Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države, Kim Jong-un izvodio je nuklearne pokuse provocirajući mogući nuklearni napad. Sada je pak u prvom planu na unutarnjopolitičkom polju pogubljenje Kimova tetka Jang Song Thaeka kojeg je vođa smaknuo pod optužbom da je želio za sebe prigrabiti veći udio u vlasti te kako je sjevernokorejsku ekonomiju vodio u propast s nepopravljivim posljedicama.Ubrzo nakon njega nestala je i Kimova tetka.Većina analitičara ipak smatra da je tetak maknut iz nekih osobnih razloga, no samo smaknuće bliskog rođaka pokazuje svu nepredvidljivost Kimova režima.

>>Sjeverna Koreja obilježila dvije godine od smrti Dragog vođe

>>Strahuju od likvidacije? Nećak Kim Jong-una pod zaštitom francuske policije

Komentara 7

IR
irani.
14:24 20.12.2013.

Bucmasti krvozedni vodja na sebi svojstven nacin cestita Bozic

Avatar Sunčica
Sunčica
15:34 20.12.2013.

Bucki nije dosta smaknuća

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
16:36 20.12.2013.

posljedni trzaji umiruće zvijeri(komunizma)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije