Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVARAJU VRATA

Sjeverna Koreja poziva ruske turiste: Sigurniji smo od Londona

sjeverna koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
09.09.2017.
u 10:24

Najskuplja 15-dnevna turneja "potpunog uranjanja u kulturu Sjeverne Koreje" košta oko 12 tisuća kuna i uključuje posjet farmi, tvornici mineralne vode, budističkom hramu, šetnje planinama i uvod u nacionalnu kuhinju. U ponudi su i posjeti brojnim muzejima osnivaču Kim Il-Sungu.

Sjeverna Koreja otvorila je vrata ruskim turistima izdajući licencu za prvu putničku agenciju u Moskvi koja obećava "puno uranjanje" u nacionalnu kulturu i provod "sigurniji od večernje šetnje Londonom".

NKOREAN.RU, ruska tvrtka licencirana od sjevernokorejske vlade nudi organizirane ture za grupe do 10 osoba ili pojedince koji žele upoznati život te zemlje.

Putnici u Sjevernu Koreju moraju, prije odlaska, proći "provjeru" i uvijek biti u pratnji vodiča koji će nadgledati "odgovarajuće ponašanje turista i jamčiti njegovu sigurnost". Fotografiranje strateških i vojnih objekata zabranjeno je, a dugotrajni razgovori s lokalnim stanovništvom "se ne preporučuju".

Sjeverna Koreja od početka prošle godine provela je nuklearna ispitivanja i desetke raketnih testova, značajno povećavajući napetost na militariziranom korejskom poluotoku, usprkos rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a. Suočena s gospodarskim problemima, koji su otežani višestrukim sankcijama, vlada Pjongjanga želi razviti turizam kako bi zaradila novac, prenosi Reuters.

Najskuplja 15-dnevna turneja "potpunog uranjanja u kulturu Sjeverne Koreje" košta oko 12 tisuća kuna i uključuje posjet farmi, tvornici mineralne vode, budističkom hramu, šetnje planinama i uvod u nacionalnu kuhinju. U ponudi su i posjeti brojnim muzejima osnivaču Kim Il-Sungu.

Ostale manje zahtjevne ture uključuju opuštanje na plaži, avionski show pa čak i festival piva.

Nije poznato koliko će ova putovanja biti popularna među Rusima koji su već razvili sklonost posjetu Europi i pristupačnim odmaralištima Turske i Tajlandam, piše Reuters.

Komentara 58

DO
dopizdilomi
10:56 09.09.2017.

Jedno je sigurno, kod njih nema terorista.

Avatar HKNKRZ
HKNKRZ
14:00 09.09.2017.

Iako sam protiv komunističkih režima moram reći da su oni trenutno jedna od najsigurnijih država na svijetu ako ne i najsigurnija.

KA
KaraMarko
16:34 09.09.2017.

Ja nisam za komunizam ali necemo se lagati sigurniji od Londona i ostatka svijeta jesu i to puno puta pa neka se ljuti ko hoce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije