Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ON PREDLAŽE DIJALOG

Putin: Vojna histerija oko Sj. Koreje može dovesti do planetarne katastrofe

sjeverna koreja
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
05.09.2017.
u 11:33

Putin je rekao kako je vojna histerija u takvim uvjetima besmislena.

Primjeri Iraka i Libije uvjerili su sjevernokorejsko vodstvo da ih samo nuklearno zastrašivanje može spasiti, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin i dodao da ih od toga ne može odgovoriti ni jedna sankcija.

Putin je rekao kako je vojna histerija u takvim uvjetima besmislena.

– To je slijepa ulica. To bi moglo dovesti do globalne planetarne katastrofe i golemog gubitka ljudskih života. Nema drugog načina rješavanja sjevernokorejskog nuklearnog pitanja osim miroljubivog dijaloga – rekao je Putin.

Sjeverna Koreja izabrala je sučeljavanje sa svjetskom zajednicom uspješno razvijajući nuklearno oružje te trenutačno brzo usavršava "sredstva isporuke", piše RT.

– Kako su mi kolege jučer kazale, oni će jesti travu, no neće zaustaviti svoj program sve dok se neće osjećati sigurno – rekao je Putin i upitao što bi im moglo vratiti tu sigurnost. – Obnova međunarodnog prava – objasnio je Putin. 

Komentara 13

Avatar Matija22
Matija22
11:54 05.09.2017.

rus planira i dalje slat djelove za raketne motore najdebljem u svj.koreji da dosegne ameriku i onda preko njega prijetit amerima, samo će amer debelog sredit prije toga

Avatar intimus500
intimus500
13:46 05.09.2017.

možeš misliti da bi S. Koreja napravila sve to bez ruske i kineske pomoći ... ali lako bi mu se ta igra mogla vratiti na naplatu.

Avatar Hazl113
Hazl113
11:49 05.09.2017.

Točno Putine, a ti za to nisi nimalo kriv, ni malo nemaš uplita u to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije