Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZLJUTIO IH RAKETNI SUSTAV

Sjeverna Koreja ponovno prijeti susjedima: 'Pretvorit ćemo vas u ogromnu buktinju i gomilu pepela'

entral News Agency (KCNA) in PyongyangRE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REU
Foto: Reuters/PIXSELL
11.07.2016.
u 08:51

Južnokorejska predsjednica Park Geun-hye rekla je u ponedjeljak da je sustav THAAD usmjeren isključivo protiv prijetnje Pjongjanga.

Sjeverna Koreja zaprijetila je u ponedjeljak "fizičkom akcijom" protiv američkog proturaketnog sustava koji bi trebao biti raspoređen u Južnoj Koreji te koji Seul smatra vitalnim za svoju nacionalnu sigurnost.

"Pokrenut ćemo fizičku akciju... čim bude potvrđena lokacija i vrijeme raspoređivanja ovog invazivnog sustava THAAD, čija je svrha američka nadmoć u svijetu, na teritoriju Južne Koreje", priopćila je sjevernokorejska vojska, a prenosi agencija KCNA.

Kako javlja Reuters, u priopćenju se navodi da je vojska Sjeverne Koreje spremna na nemilosrdan osvetnički udar koji će Južnu Koreju pretvoriti u "ogromnu buktinju i gomilu pepela" čim dobije naređenje da izvrši napad.

Južnokorejska predsjednica Park Geun-hye rekla je u ponedjeljak da je sustav THAAD usmjeren isključivo protiv prijetnje Pjongjanga.

Kina: Naštetit će regionalnoj stabilnosti

SAD i Južna Koreja najavile su u petak raspoređivanje na južnokorejskom teritoriju proturaketnog štita THAAD (Terminal High Altitude Area Defence), među najnaprednijima u svijetu, kako bi se mogli nositi s prijetnjama Pjongjanga.

Dvoje saveznika nisu naveli datum ni mjesto predviđeno za to raspoređivanje ali su istaknuli da su u završnoj fazi odabira. THAAD ispaljuje rakete smišljene da presretnu i unište balističke rakete dok su još izvan atmosfere ili su u nju tek ušle, tijekom posljednje faze leta. Sustav bi trebao otkrivati i rušiti sjevernokorejske projektile, ali Kina tvrdi da će ozbiljno naštetiti regionalnoj stabilnosti.

"THAAD će naštetiti regionalnom miru i stabilnosti i neće pridonijeti denuklearizaciji korejskog poluotoka", smatra kinesko ministarstvo vanjskih poslova.

Komentara 4

Avatar Propaganda
Propaganda
10:26 11.07.2016.

a ti imaš naciljan glavni grad sjeverne koreje to je sigurno kao prikaz mira

DU
Deleted user
14:48 11.07.2016.

opet nestašica hrane

JU
John Ustasha
22:11 11.07.2016.

Pesek koji laje ne griže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije