Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD i Južna Koreja:

Sjeverna Koreja lansirala dvije balističke rakete srednjeg dometa

Foto: Reuters
1/8
22.06.2016.
u 17:55

Porasle su i prijetnje za Japan, kako tvrdi ministrica obrane Gen Nakatani, a američki State Departement i Pentagon osudili su ispaljivanje raketa

Službenici iz Amerike i Južne Koreje potvrdili su da je Sjeverna Koreja u srijedu ujutro lansirala dvije balističke rakete srednjeg dometa.

Prva raketa nakon 150 kilometara raspala se u zraku, a druga je preletjela 400 kilometara te je nepoznata uspješnost njezina lansiranja. Sumnja se da su oba projektila pala u Japansko more, kako javlja CNN.

Nova testiranja, navodno Musudan raketa krše pravila Rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda. 

- Planiramo podići zabrinutost Ujedinjenih naroda. Sjevernu Koreju pozivamo da se suzdrži od daljnjeg stvaranja tenzija u regiji te da učine konkretne poteze kako bi ispunili svoje i međunarodne obaveze - zaključuje John Kirby, glasnogovornik Vijeća sigurnosti UN-a.

Porasle su i prijetnje za Japan, kako tvrdi ministirca obrane Gen Nakatani. Američki State Department i Pentagon osudili su ispaljivanje raketa, a potez nazvali provokacijom. Inače, rakete Musadan imaju domet veći od 3.000 kilometara, a mogu pogoditi američku bazu na pacifičkom otoku Guam. 

>> UN: Čini se da je Sjeverna Koreja ponovno otvorila tvornicu plutonija

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
19:30 22.06.2016.

jel bio zoka kao počasni gost?

Avatar Frano1
Frano1
21:23 22.06.2016.

Debeljko ne odustaje!

TE
texas
00:35 23.06.2016.

žao mi naroda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije